Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 25/09/2017---

Günün önemli şirket haberleri 25/09/2017

4 / 6
Günün önemli şirket haberleri 25/09/2017
25 Eylül 2017 - 08:31 www.borsagundem.com

Kerevitaş, Türkiye’nin pazar lideri yağ üreticisi Besler’i satın alıyor. Kerevitaş, bu satın alma için 904,5 milyon TL ödeyecek. Kerevitaş yeni yapısıyla 2 milyar TL’ye yakın ciro büyüklüğü ile Türkiye’nin halka açık en büyük ikinci gıda şirketi olacak.  Kerevitaş 2008 yılında Yıldız Holding bünyesine katılmıştı. 

Yine Yıldız Holding bünyesinde bulunan Besler'in, Luna, Teremyağ, Bizimyağ, Luna, Ona, Yayla, Hüner gibi markaları bulunuyor.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"İlişkili taraflarımızdan Besler Gıda ve Kimya Sanayii ve Ticaret  A.Ş. (BESLER) in sermayesini temsil eden payların tamamının, bağımsız değerleme şirketleri Ernst Young Kurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş.  (EY) tarafından yapılan değerleme sonucu tespit edilen toplam 1.054,3 milyon TL bedel ile Akis Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş. (KPMG) tarafından yapılan değerleme sonucu tespit edilen toplam 955,7 milyon  TL bedelin ortalaması olan 1.005 milyon TL bedele %10 iskonto uygulanmak suretiyle bulunan toplam 904.500.000 TL bedel karşılığında,  Yıldız Holding A.Ş, Trade Türk Gıda Yatırım A.Ş, Metin Yurdagül,  Ataman Yıldız, Murat Ülker, Ahsen Özokur, Orhan Özokur, Fatma Betül  Ülker'den Şirketimizce satın alınmasına toplam satış bedelinin  Yıldız Holding A.Ş'ye ödenecek olan 479.385.000 TL tutarındaki kısmının işbu kararın onaylanacağı Genel Kurul tarihinden itibaren 24 aya kadar vadeli olarak ödenmesine, diğer ortaklara ödenecek kısmının ise tamamının peşinen ve nakden ödenmesine,  Söz konusu finansal duran varlık edinimi, Sermaye Piyasası  Kurulu'nun II-23.1 sayılı "Önemli nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak  Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin 5/1e ile 6'ncı maddeleri hükümleri çerçevesinde mevzuatta öngörülen kriterler esas alınarak yapılan değerlendirmede "önemli nitelikte işlem" kapsamındadır. Bu çerçevede iş bu karara konu finansal duran varlık ediniminin, bir olağanüstü genel kurul toplantısında karara bağlanmasına ve yapılacak oylamada genel kurul toplantısına katılan ve olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerimizin veya temsilcilerinin paylarını ortaklığa satarak ayrılma hakları mevcut olduğuna, karar verilmiştir. 

Ayrılma hakkı kullanım fiyatı, sermaye piyasası mevzuatı uyarınca, işlemin ilk defa kamuya açıklandığı 22.09.2017 tarihten önceki, ilgili karar Borsa İstanbul ikinci seans kapanışından sonra kamuya duyurulduğu için 22.09.2017 de dahil olmak üzere, otuz gün içinde borsada oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olan 50,47 TL'dir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)