Ana SayfaHisse Öneri ListesiŞirket değerlendirmeleri ve potansiyel getiriler---

Şirket değerlendirmeleri ve potansiyel getiriler

2 / 9
Şirket değerlendirmeleri ve potansiyel getiriler
07 Mart 2014 - 11:12 www.borsagundem.com

Soda Sanayi 4Ç13’de beklentilerin üzerinde yıllık bazda %39 artıs ile 68 milyon TL net kar açıkladı Net kardaki yıllık büyümeyi faaliyet karındaki iyileşmeye ve yüksek kambiyo gelirlerine bağlayabiliriz. Net kar tahminimizin gerçeklesen rakamdan sapma nedenleri olarak iştirak gelirlerindeki artış ile ertelenmiş vergi gelirindeki yükselişi  gösterebiliriz.

4Ç13’de TL’deki değer kaybının neden olduğu fiyat artışları ve satış hacmindeki artış nedeniyle ciro yıllık bazda %19 büyüme ile 381 milyon TL’ye ulaştı. Yüksek kapasite kullanım oranı ve TL karsısında güçlü US$ şirketin hem yıllık hem de çeyrek bazda marjlarını iyileştirmesine neden oldu. Bu nedenle 4Ç13’de FAVÖK beklentimizin üzerinde yıllık bazda %48 artış ile %19.7 marj ile 75 milyon TL olarak gerçekleşti. Soda 2 Nisan’da yapacağı genel kuruluna 46 milyon TL nakit temettü ve 46 milyon bedelsiz teklifini sunacağını açıkladı. Teklif edilecek nakit temettü %22 nakit temettü dağıtım oranına ve %3.4 temettü verimine işaret ediyor. Tahminlerimizde bir revizyona gitmiyor ve hisse için AL tavsiyemizi koruyoruz. SODA AL 27% Potansiyel

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kar gösterilmiyor ki..07 Mart 2014 17:23

    Malesef şirketler özel durum açıklamalarını zamanında yapmıyorlar. Yatırımcıları olması gereken düzeyde bilgilendirmiyorlar. Örneğim şirketin birçok davası var ve borsadaki fiyatı etkileyecek nitelikte bilgi içeren konular ama şirket bunu kasıtlı olarak açıklamıyor. 2011 yılında halka açılırken yeterince talep gelmediği için patronun senedini satamayan ütopya, yatırımcıyı bilanço oyunu ile kandırmak için oteline 3 kez ekspertiz yaptırdı ve kağıt üzerinde defter değerini 2 liradan 4.50 TL ye yükseltti. Hatta % 375 bedelsiz vereceğim diye haber yaptı ve SPK ya başvurdu. SPK Red etti. Bu arada patron % 375 bedelsiz vereceğim diye halka arzda satamadığı 4.5 milyon lotu sattırdı. Borsagündem in sürekli vurgu yaptığı Danışman ve Finans mühendisleri marifetleri ile oldu bunlar. Normalde halka açılmış bir şirketin YMM si ve Bağımsız Deneticisi, şirketin mali çalışanları TTK daki mevzuatı bilememesi ve Gayrimenkul Değerlemeden, Sermaye arttırımı yapılamayacağını bilmesi gerekiyordu. Şirketin açıkladığı hiçbir YMM raporuna, Bağımsız denetime güvenemiyoruz. Otelin gelirleri, ay ay doluluk oranları ile takip edildi, beyan edilen cirolar eksik çıkıyor. Bilançoda her dönem kalemler arası taransferler yapılarak takip edilebilirliği kaybedilip, ince iş çevriliyor. Buşekilde giderse şirket gözaltı pazarına da gider, batar da. Bu konuda yorumunuzu rica ediyoruz.

  • ali uzun07 Mart 2014 16:55

    tekfen de hala %46 potansiyel nasıl görebiliyor hayrte doğrusu...