Ana SayfaHisse Öneri ListesiSeçime kadar önerilen 20 hisse---

Seçime kadar önerilen 20 hisse

20 / 22
Seçime kadar önerilen 20 hisse
13 Nisan 2015 - 14:41 www.borsagundem.com

"ANADOLU CAM UZUN VADELİ PORTFÖYLERDE YER ALMALI”
ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Eda Önder

*Anadolu Cam:
Türkiye'de pazar lideri olan ve çeşitli hacimlerde üretim yapan şirket, satış gelirlerinin yüzde 65'ini yurtiçinden elde ediyor. Şirket yurtiçi pazardaki potansiyele cevap vermek için Rusya'da üretim yapıp, yurtiçine ithal etme çözümünü üretmiş. 2014'te kur ve faiz giderleri nedeniyle zayıf kar rakamlarının görüldüğü Anadolu Cam'da yatırımların tamamlanması ve kredilerin kapatılması ile 2014 yılsonu bilançosunda özellikle borç rasyolarında görülen iyileşme dikkat çekiyor. Yüksek seyreden döviz kurları şirketin satış gelirleri için avantaj yaratıyor. Anadolu Cam'ın maliyetlerinin TL cinsinden tutarı yüzde 60 ile 70 arasında değişiyor. Şirketin gelirlerinin yüzde 50'sinin döviz üzerinde olduğu düşünüldüğünde yüksek seyreden döviz kurları Anadolu Cam'a avantaj sağlıyor. Ancak 2014'ün ilk çeyreğinde ticari faaliyetlerine ilişkin reeskont faiz giderleri ve kambiyo zararlarında görülen artış nedeniyle kar rakamları zayıflayan Anadolu Cam, yılın geri kalanındaki mali performansı ile söz konusu olumsuzluğu arkada bıraktı. 
Yatırım sürecini tamamlayan şirketin uzun vadeli portföylerde yer alması yatırımcılara fayda sağlayabilir. Hem defter değeri, hem de nominal değer açısından iskontolu işlem gören Anadolu Cam hisseleri, emsal şirketlere nazaran geride kalan hisse performansı nedeniyle de dikkat çekiyor. Anadolu Cam hisseleri için 2.39 TL hedef fiyatla yüzde 26 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU13 Nisan 2015 15:21

    tam aksine FED in haziran da faiz arttırımı borsaları rahatlatacaktır. Aksi halde yıl sonuna kadar bu baskı ve korku devam edecek, ve borsalar için bu beklenti kullanılacaktır.