Ana SayfaPiyasaÖzbal Çelik-Erciyas Çelik ve THY sorusu---

Özbal Çelik-Erciyas Çelik ve THY sorusu

1 / 2
Özbal Çelik-Erciyas Çelik ve THY sorusu
29 Haziran 2017 - 09:13 www.borsagundem.com

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

SORU (1) - Özbal Çelik Boru ve Erciyes Çelik Boru’nun birleşme kararı var ve SPK 'ya başvuru yapıldı. Sormak istediğim SPK onayı kaç günde tamamlanıyor? 

Rıza Uyar

CEVAP - Özbal Çelik ile Erciyas Çelik’in birleşmelerine ilişkin geçtiğimiz yıl aralık ayında alınan karar kapsamındaki süreç henüz sonlanmadı. Alınan karar gereğince birleşme Erciyas Çelik’in bünyesinde gerçekleşecek. Her iki firmanın birleşme sürecinin tamamlanabilmesi için SPK’nın olumlu görüşünün alınması önemli. Kurul ise böylesi başvuruları değerlendirirken yatırımcıların menfaatine öncelik tanımakta ve olası mağduriyetleri önleyici tedbirler getirebilmekte. Hatta birleşmenin yatırımcılar açısından sorun olacağı sonucuna varılması halinde birleşme talebinin kabul edilmemesi dahi gündeme gelebilmektedir. Bu anlamıyla Erciyas Çelik ve Özbal Çelik’in birleşmesine yönelik süreç ile ilgili SPK’nın ne zaman karar vereceği hakkında yorum yapmak zor olacaktır. Öte yandan şirketin sürecin sonuçlanmasıyla ilgili süreci olabildiğince hızlı işletmeye çalıştığı gözleniyor. Firma, 6 Nisan 2017 günü SPK’ya başvuruda bulunurken 3 Mayıs 2017 tarihinde de Erciyas Çelik’in işlem görebilmesi gayesiyle Borsa İstanbul’a kotasyon başvurusunda bulundu. Diğer taraftan birleşme sonrasında oluşacak zorunlu çağrıyla ilgili prosedürü de işlettiği gözleniyor. Konuyla ilgili açıklamasında 1 TL nominal değerli pay için 1,3887 TL’den zorunlu çağrıda bulunulacağı belirtildi. 

Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin işlem fiyatına bakıldığında geçtiğimiz nisan ayından bu yana yükselen bir ivme sergilediği gözleniyor. 25 Mayıs 2017 günü en yüksek 3,45 TL’yi test eden hisse, şimdilerde 2,70 TL’nin üzerinde tutunuyor. Ancak mevcut seviyenin de çağrı fiyatının üzerinde olduğu göz önüne alındığında birleşme sonrasında yapılacak bir çağrının pek de pratik bir anlamı olmayacak.    


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ckync29 Haziran 2017 09:39

    14,50 tl hedef. çok geride kaldı. yükselişten nasibini alamadı. Endeks 70.000 de iken 10,50 ye alınıp satılıyordu. Rusya krizinden sonra çok geri kaldı.