Ana SayfaPiyasaMarmaris Altınyunus sorusu---

Marmaris Altınyunus sorusu

1 / 1
Marmaris Altınyunus sorusu
28 Eylül 2017 - 08:20 www.borsagundem.com

ÖNCELİKLE İMAR SORUNU ÇÖZÜLMELİ

SORU- Marmaris Altınyunus’un sermayesi 5.516 milyon. Yeni bir otel yapılacakmış. Bu sermaye ile otel yapılabilir mi? Otel yapabilmesi için bedelli sermaye artırımına gidebilir mi? Yoksa bedelsiz sermaye artırımı için potansiyeli var mı? Bu hisse için görüş ve önerileriniz nedir? 

Abrahim Mimar 

CEVAP- Şirketler gerçekleştirecekleri yatırımları ellerinde nakit varsa bu yolla çözümlemeleri öncelikli yoldur. Öte yandan kasalarının yetersiz kalması halinde finans kurumlarından kredi almak suretiyle de yatırımlarını gerçekleştirme yoluna gidebilirler. Ancak alınacak kredilerinin belli bir maliyet oluşturması ve bir süre sonra geri ödeme yükümlülüğü bir diğer seçenek olan bedelli sermaye artırımını da cazip hale getirebilmektedir. Her firma elindeki opsiyonları göz önünde bulundurarak kendisi için en uygun olan seçeneği tercih eder.

Marmaris Altınyunus, Mayıs 2013’te aldığı kararla portföyündeki Divan Antalya Talya Oteli’nin faaliyetlerini durdurdu. Otelin yeniden yapım dahil farklı alternatifler göz önünde bulundurulmak kaydıyla ilgili idari ve hukuki sürecin devam ettiği, faaliyet raporunda yer almakta. Söz konusu süreçlerin tamamlanmasının ardından inşaata başlanacağı belirtiliyor. Dört yılı aşkın süredir müşteri kabul etmeyen otelin ne zaman yeniden inşaat sürecine alınacağı ise belirsizliğini koruyor. Faaliyet raporunda yer alan açıklamada otelin yapım sürecinin uzamasında taşınmazın bulunduğu yerle ilgili imar planı hakkında açılan davaların etkili olduğuna işaret ediliyor. Şirketin de yakından takip ettiği imar planı iptal davasında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş olduğundan verilecek nihai karara göre imar uygulaması çalışmalarına başlanacak. Yargı sürecinin uzaması neticesinde inşaatın yapım süreci de uzuyor. Konuyla ilgili yapılan son açıklama ise 8 Ağustos 2017 tarihli. Söz konusu açıklamada konuyla ilgili henüz yeni bir gelişmenin olmadığı belirtilmekte. Bu aşamada otelin inşaatına ne zaman başlanacağına dair tarih vermek mümkün değil. Yapım aşamasında gelindiğinde de firma yatırım için gerekli kaynağı hangi yolla sağlayacağını yatırımcısıyla paylaşacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)