Ana SayfaPiyasaKütahya Porselen ve Usaş sorusu---

Kütahya Porselen ve Usaş sorusu

2 / 2
Kütahya Porselen ve Usaş sorusu
04 Ekim 2016 - 08:35 www.borsagundem.com

MALİ YAPISI ÇIKIŞA ENGEL

SORU (2) - Usaş değerinin altında mı? Yükselmesine engel bir durum var mı? Değeri en az 1 ama 0.40 civarında uzun süredir bekliyor gibi yorumlar okuyorum bazı sitelerde. Bunun sebebi nedir acaba?

Atlas 

CEVAP - Usaş, 2013 yılında en yüksek 3,35 TL’yi test ettikten sonra hızla değer yitirdi. Aradan geçen süre zarfında zaman zaman yukarı çıkışları olsa da düşüş kanalında hareketini sürdüren hisse, Mayıs 2014’te nominal değerinin altına indi. Şimdilerde de 0,43 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. 

Bir hissenin değeri esas itibarıyla temsil ettiği şirketin ticari potansiyeliyle birlikte hareket eder. Eğer şirket gelir ve kârlılıkta kayda değer bir performans sergiliyorsa bundan hissenin fiyatı da olumlu yönde etkilenecektir. Aksi durumda ise yani firmanın zarar etmesi ya da kârını düşürmesi halinde fiyatı gerileyecektir. Usaş’ı incelerken bu genel değerlendirmeyi göz ardı etmemeli. Esas faaliyetlerinden dolayı sürekli zarar eden Usaş, 2015 yılsonu bilançosunda dönem sonunda zarar etti. Açıklanan 2016 yılı altı aylık bilançosunda da zarar artarak devam ediyor. Son bilançosuna göre şirketin birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 38,4 milyon TL seviyesinde. Gelirini artırma noktasında zorlanan firmanın ileriye dönük mali yapısını düzelteceğine dair güçlü bir işaret bulunmuyor. Şirket gelirinde ve kârlılığında uzun vadede olumlu bir gelişim kaydedemediği sürece arada yukarı çıkışlar yaşasa da bu hareketler sınırlı kalacak ve nominal değerinin altında işlem görmeye devam edecektir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)