Ana SayfaPiyasaKonfrut Gıda ve Arsan sorusu---

Konfrut Gıda ve Arsan sorusu

2 / 2
Konfrut Gıda ve Arsan sorusu
14 Ağustos 2018 - 08:27 www.borsagundem.com

YATIRIMCI MESAFELİ DURUYOR

SORU-Arsan’ın üstüne sanki ölü toprağı serpilmiş. Eskiden zarar da iken daha performanslı idi. Hissede İstanbul’da Aksaray’da ofisleri bulunan bir grubun olduğu ve yukarıdan çizdikleri uzun zamandır baskıladıkları söyleniyor. Ne dersiniz? Ne düşünürsünüz? 

Fazlı Akyel 

CEVAP-Borsada yatırımda bulunurken kuşkusuz farklı yaklaşım tarzıyla kazanç elde etme yoluna gitmek mümkündür. Bu noktada hisseye yatırımda bulunan grupların takip edilmesi de bir yöntem olarak göz önünde bulundurulabilir. Bu kapsamda spekülatif beklentilerle hisselere ilgi gösterilebilir. Hatta bu spekülatif beklentilerin sonucunda getiri elde edilmesi de olasılık dahlindedir. Ancak unutmamak gerekir ki böylesi bir yolla kazanç elde etme ihtimali düşük ve oldukça risklidir. Bunun yerine kabul edilir risklerin üstlenilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Bu noktada gelir ve kârlılığını düzenli olarak büyüten firmaların takip edilmesi riskin düşürülmesi açısından doğru bir bakış açısıdır. Arsan hissesini takip ederken de bu yaklaşım tarzını göz ardı etmemeli. 

Şirketin son açıklanan 2018 üç aylık bilançosu incelendiğinde firmanın dönem sonu kârı artmış görünse de söz konusu kârın esas faaliyetlerden gelmediği görülüyor. Bu da yatırımcı açısından göz önünde bulundurulması gereken bir ayrıntı. Şirketin esas faaliyet kârı bir önceki yılın aynı döneminin gerisinde kalıyor. Gelir artışının diğer faaliyet karından gelmesi kârlılığın devamı noktasında yatırımcının temkinli yaklaşmasına yol açıyor. Bu noktada yatırımcıların hisseye yönelik uzun süredir devam eden mesafeli duruşunda bir değişim bulunmuyor. Hisseyle ilgili göstergeler takip edildiğinde fiyat kazanç oranının son üç yılda sektör ortalamasının altında olduğu görülüyor. Hissenin taban seviyelerde zaman zaman yukarı çıkışları olsa da istikrarlı bir yükselişe geçmesine mani oluyor. Fiyat hareketi takip edildiğinde de bu durumu gözlemlemek mümkün. Yıl içinde en yüksek 2,76 TL’ye kadar yükselen hisse, devamını getiremedi ve şimdilerde 1,80 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Yatırımcıların hisseye yönelik mevcut bakış açısına ilave olarak piyasalarda gözlenen olumsuz havanın da etkisiyle hissenin yukarı çıkma ihtimali daha da sınırlanmakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)