Ana SayfaGündemKarabağ’ın kalbi işgalden kurtarıldı---

Karabağ’ın kalbi işgalden kurtarıldı

6 / 16
Karabağ’ın kalbi işgalden kurtarıldı
08 Kasım 2020 - 13:30 www.borsagundem.com

Bakanlık, “İşgal altındaki bölgelerimize konuşlandırılan Ermenistan’ın 178. bağımsız keşif taburu, askeri personelinin yarısını kaybetmiştir” bilgisini paylaştı.

Çatışmalar, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Ağdam ve Hocavend yönlerinde devam ederken, Ağdere’de Ermenistan ordusunun 5. Dağ Muhrip Alayının mevzilerine yapılan top atışları sonucu birkaç araç ve havan topu imha edildi.

TARİHİ ZAFERİ LE MONDE YAZDI

Fransız yayını Le Monde, Şuşa savaşlarında "Ermeni güçleri ezildi ve Azerbaycan güçleri tarihi şehre ulaştı" diye yazmıştı.

Azerbaycan ordusunun üstünlüğü hakkında yazan gazete, "Şuşa'yı savunan güçlerin dağıldığını" belirtti. 28 yıldır işgal altındaki kent stratejik olarak önemli, çünkü Ermenistan ile Karabağ arasında ikmal yolu üzerinde bulunuyor. Üstelik bölgenin en yüksek noktası.

Makalede, "onlarca kanlı ve yorgun insanın" askeri ambulansların arkasındaki vadideki Hankendi (Stepanakert) hastanesine götürüldüğü belirtilmişti.

Le Monde, "Hankendi'deki yetkililer bunu inkar etse de, 6 Kasım Cuma günü Şuşa savaşları Azerbaycan güçlerinin lehine dönmüş görünüyor." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)