Ana SayfaPara Piyasaİşte en çok önerilen iki banka hissesi---

İşte en çok önerilen iki banka hissesi

6 / 6
İşte en çok önerilen iki banka hissesi
06 Temmuz 2015 - 11:31 www.borsagundem.com

Aracı kurumların önerdiği banka hisseleri

ATA YATIRIM: Akbank'ın beş yıllık PD/DD'sine göre yüzde 20 iskontolu işlem görmesi hisseyi cazip kılıyor. Banka sektöre göre yüzde 18 primli işlem görürken, bu oran tarihsel primi ile paralel. Benzerlerine paralel olarak, Akbank'ın 2015te yüzde 13,3 öz sermaye kârlılığı ve yüzde 1,6 aktif getiri oranı sağlamasını bekliyoruz. İşbank da PD/DD çarpanı bazında, hem beş yıllık tarihsel ortalamasının hem de benzer ortalamasının altında işlem görüyor.

BURGAN YATIRIM: Sağlam bilançosu ve uzun vadeli tonlama yapısı nedeniyle TSKB'yi beğeniyoruz. Ayrıca güçlü aktif kalitesi ve temel bankacılık kârlılığında düzelmeye rağmen halen rakiplerine göre daha uygun çarpanlarla işlem gören iş Bankası'nı da öneriyoruz.

İŞ YATIRIM: Akbank, kâr büyümesi, güçlü karşılıklar ve sermaye ile özkaynak kârlılığını artırma potansiyeline sahip. Risk/getiri profili açısından da emsallerine göre daha iyi bir konumda olduğunu düşündüğümüz Akbank, bankacılık sektörü hisseleri arasında en beğendiğimiz hisse olmayı sürdürüyor. Orta ölçekli bankalar arasında TSKB'yi beğenmeye devam ediyoruz. YKB'de de önerimizi 'al'a yükseltiyoruz.

ŞEKER YATIRIM: Akbank, iş Bankası ve Halkbank hisselerini yatırımcılarımıza tavsiye ediyoruz. Akbank güçlü sermaye yapısı, yüksek aktif kalitesi ve düşük aktif/pasif vade farkıyla rakipleri arasında ön plana çıkıyor. İş Bankası ise rakiplerine göre iskontolu Fiyat/Kazanç ve Fiyat/Defter Değeri oranlarıyla işlem görüyor. Halkbank, yüksek gelir kalitesi, düşük kredi/mevduat oranı ve güçlü sermaye yapısıyla risklere karşı daha korunaklı.

AK YATIRIM: iş Bankası için 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyemiz bulunuyor. Halkbank'ta önerimiz 'nötr' olurken, Vakıfbank’ta ise TL'nin daha dalgalı bir döneme girme olasılığına karşı marjları açısından olumsuz etkilenme ihtimalini dikkate alarak tavsiyemizi 'nötre çektik. Yukarı potansiyel açısından sınırlı bulsak da Garanti Bankası ve TSKB için de 'nötr" tavsiyemiz var.

(MUSTAFA GÜNDOĞDU/EKONOMİST DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)