Ana SayfaHisse Öneri Listesiİniş çıkışların cazip kılacağı 10 hisse---

İniş çıkışların cazip kılacağı 10 hisse

2 / 13
İniş çıkışların cazip kılacağı 10 hisse
25 Ağustos 2014 - 10:50 www.borsagundem.com

AŞAĞIDA 78 BİN SEVİYESİ KRİTİK
 
BIST’te şu anda piyasa ortalamalarına yakın seviyelerde işlem görüldüğünü belirten Meksa Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Barkın Yalçın, endeksin  fiyat/kazanç oranının 10.8’lerde olduğunu hatırlatıyor. Endeksin 76 bin-75 bin seviyelerine gelmesi halinde yatırımcıların bu seviyeleri alım için değerlendirebileceğini kaydeden Yalçın, ancak oluşan diğer faktörleri de göz önüne almak gerektiğini söylüyor. Bu kapsamda ise FED’in faizleri artırmasını öne çekip çekmemesinin önemli olacağını belirten Yalçın, ‘’Global likidite koşullarına, yurtiçinde enflasyon verilerinin düşüş trendinin devam etmesine, şirket özelinde ise likiditesi yüksek hisse senetlerinden karını ve karlılığını artırmış hisse senetlerine dikkat  edilerek yatırım yapılabilir’ diyor.
Endeksin önündeki en önemli direnç seviyesini 80 bin olarak gören Yalçın, bu seviye geçilirse yeni hedefin 84 binler olacağını belirtiyor. Yalçın, piyasaya ilişkin beklentilerini şöyle özetliyor: ‘’Endeks 78 bin seviyesinin altına inerse 75-76 bin seviyelerine kadar geri çekilme yaşanabilir. BIST’i yukarı götürebilecek faktörler ise, ABD’de düşük faiz ortamının, yurtiçinde ise ekonomik toparlanmanın ve faizlerin aşağı yönlü trendinin devamı olarak sıralanabilir. Tabii ki jeopolitik risklerde de azalma olması gerekiyor. Endeksi aşağı götürecek faktörler ise, yurtiçi ve yurtdışı ekonomik ve parasal koşullardaki bozulma olarak sıralanabilir.’’
Endeksi n önündeki en önemli direnç seviyesini 80 bin olarak gören ALB Menkul Değerler Analisti Enver Erkan, 80 binin yukarı yönlü kırılması halinde 82-83 binlerin hedefleneceği söylüyor. BIST’in 80 bin üzerinde tutunması halinde teknik görünümün korunabileceğini ifade eden Erkan, ‘’Bu senaryonun gerçekleşebilmesi için BIST-100 üzerinde risk oluşturabilecek FED politikaları ve jeopolitik risk unsurlarının elimine olması veya piyasayı rahatsız etmeyecek düzeyde kalması gerekir. İçeride ise şekillenecek yeni hükümet ve ekonomi yönetimine ilişkin gelişmeler önemli olacak. Öte yandan FED ve jeopolitik risklerin etkili olması durumunda piyasada satış baskısı oluşabilir. Burada izlenmesi gereken en önemli destek seviyesi ise 76 bin olacak’’ diyor.
Endekste 76 bin desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde borsada teknik görünümün bozularak aşağı yönlü trend hareketinin başlayacağını kaydeden Erkan, ‘’76 binin aşağı yönlü kırılması halinde 72 bin ve 70 bin destekleri yeni hedefler olarak görünüyor. Bu desteklerin aşağı yönlü kırılması ise endeks için büyük risk oluşturabilir.’’ diyor.
Endeksin hızlı iniş, çıkışlarının hisse değişimi ve yeni portföy oluşturulması için fırsat olarak kullanabileceğini de öne süren Erkan, bu dönemde hisse almak isteyenlere öz kaynakları güçlü, finansal borçları düşük, net borç pozisyonu düşük veya net nakdi olan, F/K oranına göre iskontolu hisseleri öneriyor. Erkan, özellikle de emsallerine göre iskontolu işlem gören hisselerde alım fırsatlarının değerlendirilebileceğini söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)