Ana SayfaHisse Öneri ListesiO hissede hedef fiyat 90 TL---

O hissede hedef fiyat 90 TL

2 / 3
O hissede hedef fiyat 90 TL
27 Ekim 2017 - 10:56 www.borsagundem.com

Oyak Yatırım, Garanti Bankası için 12,20 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu.

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"GARAN: Garanti’nin 3. çeyrek karı bizim 1.519 milyon TL tahminimizin, piyasanın 1.516 milyon TL beklentisinin üzerinde, 1.565 milyon TL oldu. %16,1 olan özkaynak karlılığı eğer 230 milyon TL serbest karşılık ayrılmamış olsaydı %18,5’a ulaşacaktı. Beklentimizin üstünde gelen faaliyet giderleri ve serbest karşılık rakamına (beklentimiz 200 milyon TL idi) karşın karın tahminimizi aşmasında temel sebep güçlü gelen net faiz gelirleri ve komisyon gelirleri.

Swap giderlerine göre düzeltilmiş net faiz marjı çeyreksel bazda 17 baz puan iyileşti. Halka açık bankalar arasında başka bir bankanın böyle bir marj genişlemesi elde edemeyeceğini düşünüyoruz. Bu güçlü performansın arkasındaki neden Garanti Bankası’nın fonlama tarafındaki başarısı. TL mevduat maliyetleri çeyreksel bazda yalnızca 59 baz puan artmış. Sektör için beklentimiz yaklaşık 80 baz puan artış, Akbank’ta da 83 baz puan artış görmüştük. TL kredi-mevduat spread’i 31 baz puan daralırken, toplam spread YP taraftaki genişleme sayesinde sabit kalmış. TÜFE’ye endeksli kağıtların getirisi enflasyon tahminindeki revizyon sayesinde 58 milyon TL artmış. Bunun da net faiz marjına 8 baz puan katkısı olduğunu hesaplıyoruz. Banka net faiz marjı tahmini değiştirmemesine karşın, enflasyonun beklentiyi aşması sebebi ile 4.çeyrekte TÜFEX kağıtlarının gelirlerindeki artış marjı olumlu etkileyecektir. Komisyon gelirlerinde de yıllık %21 oranında güçlü bir büyüme görüyoruz.

Aktif kalitesi gücünü korurken faaliyet giderlerinde %12 yıllık artış görüyoruz. 9 aylık toplam faaliyet gideri büyümesi yıllık %10’a ulaştı. Yılı sene başında açıklanan %6 büyüme bütçesinin üzerinde kapayacağımızı düşünüyoruz. Kredi tarafında %0,3 oranında zayıf bir büyüme var. Hisse için Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyemizi ve 12,2 TL hedef fiyatımızı koruyoruz."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)