Ana SayfaHisse Öneri ListesiHareketli piyasanın "al" veren hisseleri---

Hareketli piyasanın "al" veren hisseleri

3 / 11
Hareketli piyasanın al veren hisseleri
02 Mart 2015 - 09:41 www.borsagundem.com

"93 BİN HEDEFLENEBİLİR"

ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Arda Coşar da, FED Başkanı Janet Yellen'in geçen haftaki konuşmalarının piyasalar üze­rinde etkili olduğunu hatırlatarak ABD'de faiz artırım sürecinin en erken haziran ayı toplantısı sonrasında olacağını düşündüğünü söylüyor.

Bu süreçte BIST-100 endeksine ise kısa vadede minimum 83 bin, maksimum 93 binlerin görülebileceğini belirten Coşar, ‘’ Ancak beklenmeyen yurtdışı kaynaklı bir olumsuzluk yaşanırsa endekste 83 bin desteği aşağı aşağı yönlü kırılabilir. Bu durumunda borsada gö­rünümün bozulur. Endeksin 87 bin üzerinde tutunması durumunda ise sırasıyla 89 bin, 91 bin 500 ve 93 bin dirençleri hedeflenir" diyor.

Endekste aşağı yönlü düzeltmeler görülse de genel olarak yukarı trendin devam ettiğini söyleyen Coşar, buna neden olarak şunları sıralıyor: ‘’Gelişmiş ülkelerin parasal genişleme hamleleri, eskisi kadar güçlü olmamakla birlikte cari açıkta ve enflasyonda azalma beklentisi, enflasyonla beraber borsayı destekleyen başlıklar olarak sıralanabilir.’’

İntegral Menkul Değerler Araştırma Uz­manı Emre Çayırlı ise, Borsa İstanbul'da or­ta vadede yatay, uzun vadede satıcılı bir seyir yaşanmasını öngörüyor. Orta vadede endek­sin 83-88 bin aralığında hareket edeceğini tahmin eden Çayırlı'ya göre, TCMB'nin faiz indirimleri endeksi desteklemeye devam edecek. Ancak kurdaki baskının sürmesi ve FED'in faiz artırım beklentileri piyasa üze­rinde baskı yaratabilir. Bu nedenle endeksin 88 bin üzerine çıkarak uzun vadeli bir yükse­liş başlamasına temkinli yaklaşan Çayırlı "Bu yıl petrol fiyatları nedeniyle havacılık, altyapı yatırımları ve kentsel dönüşüm pro­jeleri ile birlikte çimento; hammadde fiyat­larındaki düşüş nedeniyle de beyaz eşya ile otomotiv sektörleri ön plana çıkar.Yatırım­cılar bu dönemde seçici olmalı. Haziran ayına girerken hisse pozisyonları azaltılma­lı. Ayrıca endeks 83 binlerdeyken orta va­deli pozisyonlar için stop loss yapmak doğ­ru olur" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı06 Mart 2015 08:00

    sayın "ustacı" onlar almıştır. Vatandaş da alsın bir süre sevinsin istyorlar. Ama sonrasına hazır olmak kaydı ile.

  • ustaca03 Mart 2015 00:24

    nedense! hep aynı hisseler al veriyor.daha bişey göremedik.almıyom.almıycam.madem al veriyor siz niye almıyorsunuz.bizi çok mu seviyorsunuz.?