Ana SayfaHisse Öneri ListesiDövizdeki yükselişten etkilenmeyecek 10 hisse---

Dövizdeki yükselişten etkilenmeyecek 10 hisse

3 / 12
Dövizdeki yükselişten etkilenmeyecek 10 hisse
22 Eylül 2014 - 14:39 www.borsagundem.com

‘’DOLAR BAZINDA GELİRİ OLANLAR’’

Orta ve uzun vadede küresel piyasaları etkilemesi beklenen en önemli gelişmenin FED'in faiz artırımın zamanı konusundaki düşünceler olacağını söyleyen Destek Menkul Değerler Analisti Eren Can Ümüt de bundan Türkiye piyasalarının da etkileneceği kanısında. Tahvil alım programının bitirilmesi ve ABD'den gelen verilerin ülke ekonomisinde toparlanmayı teyit etmesiyle FED üzerinde faiz artırımı baskısı oluşacağını ifade eden Ümüt, "Dolayısıyla 2015 yılının ilk yarısında faiz artırımı beklentisi küresel piyasalara yerleşirse dolar lehine hareketlilik görülmesi muhtemel" diyor. Dolar/TL parkesinde ve faizde yükseliş hareketinin devam edebileceğini tahmin eden Ümit'e göre, dolar/TL'de yükseliş ha¬rekelinin hızlanması durumunda bundan yüksek derecede döviz yükümlülüğü bulunan şirketler ciddi anlamda zarar görebilir. Bu gibi dönemlerde döviz varlığı döviz yükümlülüğünden yüksek veya eşit olan şirket hisselerinin defansif konumda kalacağını kaydeden Ümüt, şöyle devam ediyor:
"Faizlerde artış görülmesi durumunda ise faize duyarlı şirket hisselerinin olumsuz performans göstermesi kaçınılmaz olacak. Bu sektörlerin başında ise bankacılık, inşaat ve otomotiv sektörleri geliyor. Ancak iç piyasaya hitap eden ve gıda sektörü gibi sektörlerde gelirlerini dolar bazında temin eden şirketler öne çıkabilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uğur23 Eylül 2014 09:14

    izocam da vardı bu senetten sonra..neden atladınız öğrenebilirmiyim editör bey...

  • Borsacı23 Eylül 2014 01:50

    Döviz yükselirse yattığı yerden para kazanan bir iki şirket var onlar kazandırır. Eczacı grubu değil, diğer grup kağıtları. Hele dolar alıp başını gider ise ekstra hikaye yazabilirler.

  • MNT23 Eylül 2014 00:00

    BEN SİZE TEKFEN DERİM SEYREDİN GERİSİ YALAN OLACAK.