Ana SayfaHisse Öneri ListesiDip fiyatlarına yakın 9 hisse---

Dip fiyatlarına yakın 9 hisse

2 / 12
Dip fiyatlarına yakın 9 hisse
14 Eylül 2015 - 10:31 www.borsagundem.com

"KADEMELİ ALIM YAPILABİLİR"

Alan Menkul Değerler Analisti Ayşegül Bayram, önümüzdeki dönemde global piyasalardaki çalkantının artması ve yurtiçindeki terör olaylarının sürme durumunda endekste 68 bin seviyelerinin görülebileceği kanısında.
Ancak Bayram'a göre, küresel piyasalardaki riskin dağılması ve içerdeki tansiyonun düşmesiyle endekste 75 bin seviyesi aşılabilir. Bu durumda da hisse senedi piyasasında alıcılar güçlenir.
Orta vadeyi altı ay-bir yıl, uzun vadeyi bir yıldan uzun bir dönem olarak tanımlayan Bayram, endekste 68 bin seviyesine gelinse de sağlam öz kaynak yapısına sahip, net nakiti olan ve yüksek miktarda döviz borcu bulunmayan şirket hisselerinde kademeli alım fırsatları doğacağını ifade ediyor.
Işık FX Araştırma Uzmanı Gizmen Nalbantlı ise içeride yaşanan olumsuz havanın devam etmesi ve jeopolitik risklerin artması ile BIST'te yükselişlerin sınırlı kalacağını ve en yüksek 77 bin seviyesinin görülebileceğini düşünüyor. Endeks için yıl içinde en düşük seviye olarak 60 binlerin görülebileceğini söyleyen Nalbandı, "Risklerin ve belirsizliklerin ortadan kalkmaması, yaşanan üzücü olayların devam etmesi piyasaları tedirgin ediyor. Yıl içinde FED'den gelecek faiz artışı ile endekste daha düşük seviyeler gerçekleşebilir. Bu nedenle alım için daha aşağıdaki seviyeler beklenmeli" diyor.
Nalbantlı, hisse senedi yatırımı yapılırken 3-5 sene arası bir zaman dilimi beklenecek şekilde pozisyon alınmalısını öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)