Ana SayfaPiyasaÇözümü görmeden konuşmak biraz zor ---

Çözümü görmeden konuşmak biraz zor

1 / 9
Çözümü görmeden konuşmak biraz zor
11 Kasım 2013 - 08:54 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Finans bilgisi de, İngilizcesi de üniversiteden. Aracı kurumlarla tanışması 6 yıl önce. Genç ama bir adım sonrasını iyi okuyan bir uzman. Piyasaları tanıyor. Krizlerde ekrana konuk oluyor, yorum yapıyor. Herkes birbirine “Nereye?” diye sorarken o işin rengini, yönünü gösteriyor. Köşesinden analizler yazıyor. Şirketler de, sektörün aktörleri de onun bilgisine, yeteneğine, cesaretine ve çalışkanlığına alkış tutuyor.
Türkiye’yi olduğu gibi küresel gelişmeleri de yakından izliyor. Çoğumuz, çok sevdiği, gözlerini açmak istemediği sabah uykusuyla vedalaşma sancıları çekerken, o, ekip arkadaşlarıyla birlikte ofisinde, bilgisayarının başında oturmuş, ABD’den Japonya’ya dünyayı taramış, borsayı, dövizi, altını masaya yatırmış oluyor. Neler yaşanır, zihin yoruyor. Kimi zaman “FED bu fırsatı kaçırmaz” diyen de o, kimi zaman “Bu seviyeye dikkat” diyen de…
O, kim mi?
O, Yeliz Karabulut. ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü.
Sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin de en popüler ‘Towers’larından Trump’tayız. Yer çekimine kafa tutan asansörle, göz kırpma süresi içinde yukarı çıkıyoruz. 7 Tepe’ye 25. kattan bakıyoruz. ALB’nin iç dekoru keyifli. Renkler huzur verici. Müşterinin göz beğenisi göz ardı edilmiyor, belli...
Araştırma servisine geçmeden önce çalışma temposuna, arkadaşlarına yönelik ilginç tüyolar veriyor Yeliz Karabulut. Tek başına başladığını, 4’e çıktıklarını, yakında 6 kişi olacaklarını söylüyor.
Gözleri gülüyor sevinçten. Zaten tepkilerini gizlemiyor. Konuşurken ses tonu, anlatımına, işin ciddiyetine sarınıyor. Elleri hareketli. Mimikleri canlı; duygusu, düşüncesi yüzüne yansıyor.
Sabah 07.00’de Türkçe Foreks bülteninin hazırlandığını, arkasından İngilizce Foreks bülteninin yazıldığını söylüyor. İngilizce Foreks’te “Dünyaya servis yapıyoruz. Standartları yüksek. Belki de Avrupa’ya servis edilen en erken Foreks bültenini biz yayınlıyoruz” diyecek kadar iddialı konuşuyor.
Günlük trafiği ortaya koyarken ekibini kutlamayı ihmal etmiyor: “Müthiş bir tempo, yüksek bir başarı…”
Hisse raporlarını, VOB bültenleri de aynı gururla anlatıyor. ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Karabulut’un cümlelerinden anlıyorsunuz ki onlara 24 saat bile yetmiyor, sanki zamanın burada 25 saat akmasını istiyor.
Şirketinin ‘yatırım bankacılığı’na giden adımlarından bahsediyor heyecanla. Vizyonu çiziyor, detaya girmeden ama ana hatları da gizlemeden.
Bültenler, raporlar derken yatırımcı cephesini soruyoruz. “Biz eksileri, artıları ortaya koyuyoruz, olabilecekleri anlatıyoruz. Seçim tercihi onların” diyor. Ya ‘karşılık’lar? “Çok olumlu. Emin olun şu ana kadar negatif hiçbir şey duymadım” cevabı geliyor.
Ve çok merak edilen ‘üçlü’yü alıyoruz aramıza! Ama cesurca…
“Dolar/TL’de 1.92 yakalanabilir” sözcüğünü tereddütsüz dile getiriyor.
BİST’te beklediği yılsonu hedefini “86 bin”le açıklıyor.
“Söz gümüşse sükut altındır” diye düşünenlerin aksine, sessiz kalmıyor. Kelimelere ‘güven’ yüklüyor, “Altında 1400-1450’ye doğru hareketlenme olabileceğini, sonrasında ise negatif seyir beklediğini” ifade ediyor.
ALB Menkul’ün ‘kalbi’ndeki röportajımız bitiyor. Ayrılık vakti gelip çattığında, bir film şeridi gibi geçiyor gördüklerimiz, dinlediklerimiz önümüzden. Kulaklarımıza yatırımcıların fısıltıları geliyor birden, not alıyoruz:
Piyasalar uyur, Yeliz Karabulut uyumaz…

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)