Ana SayfaHisse Öneri ListesiFed sonrası uzmanlardan hisse tavsiyesi---

Fed sonrası uzmanlardan hisse tavsiyesi

2 / 6
Fed sonrası uzmanlardan hisse tavsiyesi
19 Aralık 2016 - 10:42 www.borsagundem.com

"ALIŞ YÖNÜNDE HAREKET EDİLMELİ"

Piramit Menkul Kıymetler AŞ Portföy Yönetim Müdürü Mehmet Ali Kalfa, Trump’ın uygulayacağı mali politikaların etkisini en erken altı ay sonra göstereceğini ve dolayısıyla gelecek yıl için FED’in en fazla iki defa 25’er baz puanlık faiz artışı yapabileceğini düşünüyor. Mevcut koşullarda üç faiz artışını gerçekçi bulmadığını belirten Kalfa’ya göre, FED tarafından yapılan açıklamalar piyasaları “önden yönlendirmek”ten ziyade biraz da “piyasaları yönetmek” amacı taşıyor. Dolayısı ile FED’in bu açıklamalarının orta ve uzun vadede borsamıza olumsuz tesir etmeyeceğini zira bu açıklamaların ana hatları ile zaten bilinen ve beklenen açıklamalar olduğunu söylüyor. 

Yatırımcıların Borsa İstanbul’da orta ve uzun vadeli hisse senetlerinde seçici olmak kaydıyla alış yönünde hareket etmeleri gerektiğini düşünen Kalfa, şu açıklamalarda bulunuyor: 

“FED’in faiz oram kararlan ve ilgili açıklamaları sonrası her sektörde esas faaliyet karlılığı yüksek, mümkün olduğunca borçluluğu düşük, pazar çeşitlendirmesini sağlamış, profesyonel bir finans birimine sahip, değerleme olarak ucuz kalmış şirket ile banka hisseleri arasından seçim yapmayı daha sağlıklı buluyorum. Bu anlamda ön plana çıkacak hisseler ise Akçansa, Alarko GYO, Aygaz, Soda Sanayii, Yapı Kredi, Vakıfbank, İş Bankası, Tuborg, Pınar Et, Emlak Konut GYO, Nuh Çimento, Vestel Beyaz Eşya, Ereğli ve Çelebi Hava Servisi olarak sıralanabilir.” 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)