Ana SayfaHisse Öneri ListesiBorsada yükselişi sağlayabilecek 14 hisse---

Borsada yükselişi sağlayabilecek 14 hisse

2 / 22
Borsada yükselişi sağlayabilecek 14 hisse
03 Kasım 2014 - 10:37 www.borsagundem.com

"CAM, DEMİR ÇELİK, KİMYA"

Bütün bunların etkisiyle BIST-100 endeksi geçen hafta 81 bin seviyelerini aştı. 80- 81 bin 500 aralığının önemli direnç seviyeleri olduğunu ifade eden analistler, bu seviyelerin üzerinde 82 bin-84 bin 500 ve 85 binlerin bulunduğunu belirtiyor. Bunun gerçekleşmesi içinse analistlere göre, 80-81 bin 500 civarında uzun süre tutunmak, FED’in faiz artırım endişelerinin olmaması ve Avrupa ekonomisinde büyüme adımlarının devam etmesi gerekiyor.

Bunların tersi bir durumda ise Borsa İstanbul’da negatif bir seyrin öne çıkacağı ifade ediliyor. Öte yandan endeksin yukarı yönlü hareketini sürdürmesi için bölgedeki savaş, karışıklık gibi jeopolitik risklerin de olmaması gerekiyor. Ancak ekonomide ve bölgede daha olumlu bir seyir izlenmesi halinde piyasanın kademe kademe 84 bin 500, ardından 85 binlere kadar gidebileceği belirtiliyor.

Endeksin yükselişine devam edeceği senaryosuna inananlara ise analistler, alabilecekleri riskleri iyi hesaplayarak pozisyon almalarını öneriyor. Bu dönemde yılsonuna kadar yukarı yönlü trend çizen hisselerin ön planda olacağını kaydeden analistlere göre, temel olarak kar marjları yüksek, düzenli temettü dağıtan hisseler portföylerde mutlaka yer almalı. Borsada olası volatilitelere (dalgalanma) karş: defansif kalmak amacıyla endeks hisselerinin fazla dışına çıkılmamasını da tavsiye eden analistler, ihracat ağırlıklı hisselere işaret ederken, petrol fiyatlarındaki düşüşler nedeniyle yabancı ilgisinin arttığı havacılık sektörüne de dikkat çekiyorlar.

Küresel borsalarda görülebilecek iyimser havadan ise en çok bankaların olumlu etkileneceğini ifade eden analistlere göre, kurların geldiği seviyeyi göz önünde bulunduracak cam, demir çelik, petrokimya, iletişim, savunma, mobilya, çimento sektör hisselerinde seçici olmak üzere alımlar yapılabilir. Tabii ki bir portföy oluşturmak koşuluyla...

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)