Ana SayfaYatırımcı KöşesiAnadolu Grup ve Kent Gıda sorusu---

Anadolu Grup ve Kent Gıda sorusu

1 / 2
Anadolu Grup ve Kent Gıda sorusu
10 Mayıs 2023 - 08:44 www.borsagundem.com

UZUN VADEDE ÇIKIŞ SÜRÜYOR

SORU- Geçtiğimiz ocakta iyi olacak diye AGHOL hissesi aldım. Bu güne kadar düştükçe düzenli almaya devam ettim. Ama hisse sürekli düşüyor. Fark etmediğim bir durum mu var acaba?

Nihat Türkoğlu

CEVAP- Yatırım yapılacak şirketlerin değerlendirmesinin yapılarak alımda bulunulması kazanç elde etme olasılığını güçlendirecektir. Kuşkusuz kazanç elde edilebilmesi için değerlendirmenin yanı sıra hedef süresinin de hesaba katılmasında fayda var. Neticede bir şirketin mali yapısı olumlu olmakla birlikte kısa vadede piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı beklenmedik fiyatlamaların olması söz konusu olabilecektir. Bu durum Anadolu Grubu Holding için de geçerlidir. Şirket geride kalan beş yılda iki defa zarar açıklamakla birlikte son iki yılda kâr ettiği görülüyor. Son açıkladığı ilk çeyrek mali tablolarına göre kârdaki artışın devam etmesi olumlu. Mali performansın olumlu seyri hisse senedini destekleyecektir. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde 2019 yılından bu yana artan performansı dikkat çekiyor. Haziran 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 8,65 TL’ye kadar inerken Aralık 2022’de en yüksek 116,80 TL’ye çıktı. Piyasada son beş ayda daha ziyade satış ağırlıklı bir yönelimin olması hisseyi ister istemez etkiliyor. Hisse, son işlem gününde alıcıların daha aktif olmasının da etkisiyle yüzde 5,64 oranında artarak kapanışını 101,20 TL’den gerçekleştirdi. Gözlenen kâr realizasyonunun durması halinde alıcıların daha da güçlenmesi mümkün olabilecektir.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ10 Mayıs 2023 10:16

    Anadolu gıdı son 3-4 yıl içinde 10-11 TL den 10 kat artmış insanlarda istiyor ki her sene 10 kat daha artsın diyor böyle bir dünya nerede imiş.