Ana SayfaHisse Öneri ListesiAk Yatırım şirket/sektör analizleri---

Ak Yatırım şirket/sektör analizleri

2 / 5
Ak Yatırım şirket/sektör analizleri
03 Ocak 2014 - 09:14 www.borsagundem.com

Koza Altın – NÖTR; Gözden Geçiriliyor – Yenişafak gazetesinde dün yer alan bir haberde şirket hakkında tamamen gerçekdışı ve asılsız haber ve bilgilere yer verildiğini belirrti. Şirketin altın ithalatı sözkonusu olmadığını açıkladı Şirketin bir madencilik şirketi olduğunu ve bu güne kadar hiç altın ticareti yapmadığını söyledi. 
 
Koza Altın – NÖTR; Gözden Geçiriliyor – medya haberlerinde İzmir İl Özel İdaresi Koza Altın İşletmesi'nin Dikili'de bulunan ve 'Çevre İzin Belgesi' olmadığı gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan maden işletmesi ile ilgili firmanın eksiklerini tamamlaması için 
defalarca uyarıldığı belirtildi ve izin belgesinin getirilmesi halinde şirketin faaliyetlerine devam edebileceği dile getirildi. Buna Şirketten cevaben "... Çevre Bakanlığı tarafından, Çevre İzni olmadan faaliyet gösteren mevcut işletmelere izin işlemlerini tamamlamak üzere 31.12.2013 tarihine kadar süre verilmiştir. Bu tarihe kadar başvuruda bulunan işletmelere idari yaptırım kararı uygulanmayacaktır..." ifadesi yer almaktadır. Bakanlığın Şirkete verdiği geçici faaliyet belgesine göre Şirketin 20.02.2014 tarihine kadar, çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesini almak için e-başvuru yaparak, gerekli bilgi ve belgelerin eksiksiz olarak tamamlaması gerekmektedir. Şirket çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesini almak için gerekli olan başvuru ve tüm aşamaları eksiksiz olarak yerine getirmiş ve son şart olan belge ücretini de 10.12.2013 tarihinde Bakanlık hesabına yatırmıştır. Şirket tüm yükümlülüklerini zamanında yerine getirmiştir. Dolayısıyla, Çukuralan işletmesinin durdurma kararını bir an önce kaldırmasını beklediklerini ifade ettiler. 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)