Ana SayfaHisse Öneri ListesiAracı kurumların en çok önerdiği 7 hisse---

Aracı kurumların en çok önerdiği 7 hisse

2 / 10
Aracı kurumların en çok önerdiği 7 hisse
31 Ekim 2016 - 12:31 www.borsagundem.com

YIL SONU TAHMİNLERİ

Turkish Yatırım Genel Müdürü Dr. Berra Doğaner, BİST-100 Endeksi'nin bir yıl sonraki kâr tahminlerine göre hesaplanan ortalama F/K oranının MSCI/GOÜ değerine göre yüzde 34 iskontolu işlem görse de yükselişlerin sınırlı kaldığını söylüyor. Bunun nedenlerini ise "Küresel çapta doların güçlenmesi, tahvil faizlerindeki yükseliş, piyasalardaki zayıf beklentiler ve jeopolitik görünümdeki değişimler" olarak sıralıyor.

BİST-100 Endeksi'nin yıl sonu kapanışının 75.000-80.000 bandında gerçekleşmesini öngören Berra Doğaner, geri çekilmelerde temkinli olarak hisse alımları yapılmasının uygun olduğunu söylüyor. Bankaların gelir ve kârlılığında mevduat faizlerindeki düşüş ve net faiz marjlarındaki genişlemeye bağlı olarak ciddi artış görüleceğini öngören Doğaner, Vakıfbank'ı, Akbank'ı ve İş Bankası'nı beğeniyor. Sanayi hisseleri arasında tercihini ise kur etkisini de dahil ederek hesapladığı güçlü gelir ve FVAÖK beklentisiyle Emlak Konut GYO, Tofaş, Trakya Cam, Enka İnşaat, Tekfen, Aselsan'dan yana kullanıyor.

BANKALARIN ETKİSİ

Halk Yatırım Başekonomisti Banu Kıvcı Tokalı ise 2017 yılı piyasa stratejisi çerçevesinde 12 aylık BİST-100 Endeks seviyesine yönelik tahmininin 86.500 seviyesinde olduğunu dile getiriyor. Ancak mevcut seviyelerin önemli oranda iskonto oranı yansıtması nedeniyle yukarı potansiyel taşıdığını da özellikle vurguluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sadettin barlak04 Kasım 2016 22:46

    yine anlaşıldıki bu aracı kurumlar hisse önerileri ayyuka çıktığı zaman sonraki bir iki gün içerisinde borsa gümlüyor.

  • cevdet menteş 01 Kasım 2016 13:28

    Merhaba borsada yükselişlerde düşüşlerde bankalar öncülüğünde oluyor son Telekom hissesindeki kredi nedeniyle ve fitch not indirimi olası düşüşe geçebilir zaten sektör ortalamasının üzerinde.

  • ömer31 Ekim 2016 13:33

    bugün gelecek olan bilançolar sonucu yarın çoğu hissede yüzde 5 e yakın yükselişler olacaktır.