Ana SayfaHisse Öneri Listesi6 hisse için beklentiler---

6 hisse için beklentiler

2 / 6
6 hisse için beklentiler
25 Temmuz 2014 - 11:16 www.borsagundem.com

Halkbank

Kapanış (TL) : 17 - Hedef Fiyat (TL) : 20.6 - Piyasa Deg.(TL) : 21250 - 3A Ort. İşl.Hac. (TL) : 173.43

HALKB TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 21.18

Halkbank 2Ç14’de TL632mn solo net kar açıkladı

Halkbank 2Ç14’de TL632mn solo net kar açıkladı. Bu rakam piyasa beklentisi olan TL586mn ve bizim beklentimiz olan TL594mn’un üzerinde bir gerçekleşme. Bankanın çeyreklik bazda net karı %19 artmış durumda. Hafifi artan marj, 1Ç’de net zarar oaln net trading ev kur farkı kaleminin bu çeyrekte elde edilen alım-satım gelirleriyle pozitfie dönmesi, iyi seyreden ücret gelir tabanı ve kontrol altında ttulan provizyon giderleri güçlü karı yaratan sebepler. Bankanın 2Ç’de aktiflerinin bir miktar küçüldüğünü görüyoruz, itfa eden menkul kıymetler, pahalı mevudatın bankadan ayrılmasına izin verilemesi ve bunun kısmı olarak repo fonlmasıyla telafi edilmesi bu sonucu doğurmuş gözüküyor. Banka 2014 için tahminlerini değiştirmezken özellikle faiz indirimleri sonrası bile 40 baz puan olan marj daralma tahminini koruması diğer bankaların tahminlerini iyileştirdiği bir ortamda bir miktar hayal kırıklığı yaratabilir. Bununla beraber bankanın seneye diğer bankalara göre oldukça iyinser sayılabailecek tahminlerle başladığını söylmekte fayda var. Marjların ikinci yarı fonlama maliyetlerinin düşmesiyle beraber kredi spredlerini olumlu etkilemesni bekliyoruz. Tüfeye endeskli kağıtlardan ilk yarı kadar destek alınmayacak olsa da biz marjların bu sene 20baz puan daralma ihtimalinin halen güçlü olduğunu düşünüyoruz. Bnaka ayrıca bu sene netkarın yıllık bazda yatay olabileceğini, belirtti. Bizim burada tahminimiz %3 daralma yönünde

Halkbnak için AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Hedef değere %21’lk bir potansiyel bulunmakta. Bu arada bankanın sigorta iştirak satış sürecinin yıl sonuna kadar tamamlnaması hedefi paylaşıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oktay açıkalın25 Temmuz 2014 12:16

    Merhabalar.son zamanlarda herkeste TEKFEN inşaat holdingten dolayı bir serzeniş var.oldukça haklı görüyorumki bu hissede insan sabırtaşı olsa çatlar.yatırımcısını oldukça uzun süredir mağdur ettiği aşilar yükselişlere tamamen kayıtsız.gelebilecek iyi haberlere bile kulak asmıyor.bu hissenin önceki haberleri başka şirketleredüşse haftalarca kapalı gişe primli gitmesi gerekir.bir oyunlar dönüyorya tekfende hayırdır .şu ana kadar hep şer döndü.ulusal 30 a hiç ama hiç ayak uyduramadı yanından bile geçmedi.iyi bayramlar dilerim.

  • yatırımcı25 Temmuz 2014 11:39

    bu şirket satılır... dow chemical a yakında