Ana SayfaHisse Öneri Listesi5 hisse potansiyel getiri ve tavsiyeler---

5 hisse potansiyel getiri ve tavsiyeler

4 / 5
5 hisse potansiyel getiri ve tavsiyeler
16 Ocak 2015 - 10:36 www.borsagundem.com

Akfen Holding

Öneri :AL

Get.Pot.%: 32.28

Akfen Holding hisse geri alım programı ile alınan hisseleri sermayeden düşürürken, yeniden hisse geri alım programı başlattı (olumlu)

Akfen dün gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda: 1) sermayenin, hisse geri alım programı ile alınan ve sermayenin %10’una tekabül eden 29.1 milyon oranında azaltılarak 291 milyondan 261,9 milyona düşürülmesine, 2) yeniden hisse geri alım programının başlatılmasına karar verdi. Program süresi 36 ay, ayrılan kaynak 200mn TL ve alım için hisse üst fiyat limiti 8TL olarak belirlendi.

Yorum: Sermayenin %10 oranında azaltılması değerlememizi olumlu etkiliyor. Sermayeden düşürülen hisseleri piyasa değeri üzerinden değerlememize dahil ediyorduk, değerlememiz bu oranda azalırken, hedef piyasa değerimiz 291mn hisse yerine 261.9 mn hisseye bölünüyor. Hisselerin şuanki piyasa değeri ile hedef değerlememiz arasındaki fark nedeni ile değerlememizi yaklaşık %6 oranında artırıyor ve hedef değerimiz 6.4 TL’den 6.8 TL’ye yükseliyor. Ayrıca hisse geri alım programı piyasaya yönetimin hisse fiyatını ucuz bulduğu sinyali verecek olması ve hisse geri alımlarının hisse fiyatını destekleyecek olması nedenleri ile hisse fiyatı üzerinde olumlu etki yaratacağını düşünüyoruz. Hisse geri alımının tek olumsuz tarafı daha önce hisse geri alımları nedeniyle 3 aylık ortalama günlük işlem hacmi 0.3mn dolar seviyesine düşmüştü, uzun dönemde hisse geri alımları likiditeyi daha da düşürecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)