Ana SayfaHisse Öneri ListesiUzun vadeli düşünenler için önerilen 32 hisse---

Uzun vadeli düşünenler için önerilen 32 hisse

1 / 7
Uzun vadeli düşünenler için önerilen 32 hisse
07 Kasım 2016 - 10:49 www.borsagundem.com

İçeride sınırdaki operasyonlar, yeni Anayasa ve Başkanlık tartışmaları, dışarıda ise ABD başkanlık seçimleri ile FED kararları piyasadaki belirsizliği artırıyor. İçerideki gelişmelerin endeks ve TL üzerinde baskı oluşturmaya devam etmesi küresel tarafta ise Trump'ın başkan olmasının küresel hisse senedi piyasalarında satış baskısının artmasına neden olması bekleniyor. Clinton konusunda piyasalar iyim-ser gözükse de FED'in Aralık ayında yapması beklenen faiz artışı sonrası dolardaki yükselişin endekste satış baskısının artmasına neden olmasından endişe ediliyor. Analistler bu dönemde öncelikle yatırım uzmanlarından destek alarak ve çok seçici olarak uzun vadeli portföy oluşturulması konusunda uyarıda bulunuyor. 

"ÇİMENTO, SAVUNMA, GYO"

Bu sene borsada 80 binin üzerini görme olasılığımızın zor olduğunu ve yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilebileceğini belirten Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, aşağı tarafta ise yılsonuna doğru 73 ve 68 bin seviyelerine doğru düşüşlerin devam edebileceğinden endişe ediyor.

Mevcut koşullarda ihracat ağırlıklı çalışan, döviz geliri ve döviz fazlası olan şirketlerin ön plana çıkacağını düşünen Nalbantlı, "Her zamanki gibi büyüme hikayesi olan hisseler takip edilmeli. Çimento, savunma sanayi ve GYO sektörleri hükümet desteğinden dolayı ön planda olacaktır. Uzun vadeli düşünenler Klimasan, Katmerciler, Aselsan, Emlak Konut GYO, Torunlar GYO, Enka İnşaat, Bolu Çimento, Çimsa, Lokman Hekim, Soda Sanayi ve Alkim Kimya hisselerinde uzun vadeli pozisyon alabilir" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)