Ana SayfaHisse Öneri Listesi27 şirkette haftalık haberler ve tavsiyeler---

27 şirkette haftalık haberler ve tavsiyeler

10 / 27
27 şirkette haftalık haberler ve tavsiyeler
11 Mayıs 2015 - 09:53 www.borsagundem.com

ENKAI
5.33
Enka İnşaat
Hedef Fiyat TL/Yükselme Potansiyeli % : 7.26 TL 36.27% Piyasa Değeri .mn(TL): 18,951
AL
Tarih: 08/05/2015
Sonuçlar piyasa beklentisinin üzerinde
Enka Insaat 2015 yılı ilk çeyreğinde bizim 409 milyon TL’lik beklentimize paralel, ancak piyasa beklentisi olan 362 milyon TL’nin üzerinde 425 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin net karı geçen yılın aynı dönemine göre iyileşen operasyonel karlılık ve artan diğer gelirler nedeniyle %18 artış gösterdi. Gelirler yıllık bazda %3 gerileyerek 3.147 milyon TL oldu. İnşaat haricindeki işkollarında gelirler yıllık bazda değişmezken, inşaat gelirleri %9 geriledi. Bunun temel nedeninin 2014 yılı sonunda eklenen projelerin ciro katkısının henüz düşük olması olduğunu düşünüyoruz. Gayrimenkul tarafında gelirler dolar bazlı olduğu için, dolar bazında %10’luk bir gerileme söz konusu olsa da TL bazında sabit bir seyir izledi. FAVÖK gelirlerdeki düşüşe rağmen geçen yıla göre %5 yükseldi. Taahhüt tarafında geçen yıl yazılan tek seferlik giderlerin bu sene olmaması bölümün FAVÖK marjını 3 puan arttırırken,
gayrimenkul tarafında tüm olumsuz piyasa koşullarına rağmen FAVÖK marjı 1 puan yükseldi. Dolar bazlı gelirlere karşın, giderlerin Ruble bazlı olmasının marjdaki iyileşmenin arkasındaki ana neden olduğu kanısındayız. Özetle konsolide FAVÖK marjı bizim, piyasa beklentisinin ve geçen yıl aynı dönemin yaklaşık 1 puan üzerinde %16.8 olarak gerçekleşti.
Yorum: Enka İnşaat’ın sonuçları hem net kar olarak hem de faaliyet karlılığı olarak beklentilerin üstünde geldi. Diğer yandan Rusya ekonomisinde yaşanan yavaşlama nedeniyle gayrimenkul tarafında oluşan olumsuz beklentilere rağmen karlılığın artması da hisse açısından olumlu. Sonuçların hisse performansına olumlu yansıyabileceğini düşünüyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)