Ana SayfaHisse Öneri ListesiNot indirimine rağmen al veren 24 hisse---

Not indirimine rağmen al veren 24 hisse

2 / 7
Not indirimine rağmen al veren 24 hisse
03 Ekim 2016 - 11:06 www.borsagundem.com

"NOT İNDİRİMİ DÜNYANIN SONU DEĞİL"

Notun inmesi, bir daha çıkmayacağı anlamına gelmez diyen Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, ancak iki "yatırım yapılabilir" notumuzdan birini kaybettiğimiz için ilerleyen vadede olumsuz etkileneceğimize dikkat çekiyor.

Moody'sin açıklamalarına ilk tepkinin sert olduğunu ancak ilk tepkiye ilave satış gelmediğini de belirterek, "Moody's'e rağmen Hazine ihalelerine iyi talep geldi. Not indirimine göre hala cazip görülüyoruz aslında, Türk varlıklarında ara ara tepkimeler görülmesi oldukça muhtemel.

Not indirimine de aslında dünyanın sonu olarak bakmamak lazım, en azından başlardaki panik pozisyonlar dışında piyasalarda aşırı derecede kötü hareketler görmediğimizi söyleyebiliriz. Piyasa FED'in faiz artırmayacağını öngörüyor. Bu noktada biz biraz daha cazip kalıyoruz. Fon çıkışları da, yeni yıl öncesinde portföy ayarlamalarına yedirilir ve yumuşak olur. Sonuçta bu kadar düşük faiz ortamında, yüksek getirili piyasalar göz ardı edilemez" diyor.

Çok da kötümser olmamak gerektiğini ifade eden Erkan'a göre, borsanın 60 binlere ya da faizlerin yüzde 11'lere gitmesi ise ancak dışarıdan ekstra bir küresel darbe alınması (muhtemelen ABD ekonomisi kaynaklı) ve iç kaynaklı ekstra olumsuzluklarla olabilir. Not indiriminden sonra bilişim, teknoloji ve sigorta şirketlerinin hisselerinin pozitif ayrıştığını GYO, iletişim ve tekstil sektörü hisselerinin ise BIST-100'den daha az gerilediğini hatırlatarak, gelişmelere rağmen orta ve uzun vadede pozisyon almak için Garanti Bankası, Sabancı Holding, Turkcell, İş Bankası, Emlak GYO, HalkBank, Arçelik, Türk Hava Yollan, Yapı Kredi, Enka İnşaat hisselerinin incelenebileceğim ifade ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)