Ana SayfaHisse Öneri ListesiBir yıllık süre için önerilen 18 hisse---

Bir yıllık süre için önerilen 18 hisse

2 / 12
Bir yıllık süre için önerilen 18 hisse
17 Ekim 2016 - 11:35 www.borsagundem.com

"FIRSAT SUNAN SEKTÖRLER VAR"

Bazı büyük fonların iç tüzükleri gereği kredi notunun yatırım yapılması açısından bağlayıcılığı olsa da, yatırımcıların nottan ziyade daha önce bir getiri/potansiyel olup olmadığına baktığını hatırlatan Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Erol Gürcan, son dönemlerde yaşanan beklenmedik   şokların da etkisiyle Türkiye piyasalarının gelişmekte olan ülkelere kıyasla ciddi seviyelerde iskontolu olduğunu söylüyor. 

FED'in aralıkta faiz artışı yapma ihtimalinin yüksek olmasına karşın, bu kararın 2015 sonundaki faiz artışı gibi bir türbülansa neden olmasını beklemeyen Gürcan, "Yılın son bölümünde kısa vadede dışsal risklerde bir miktar artış görülse de orta ve uzun vadede ekonomik risklerin dengeli seyrettiğini düşünüyoruz. İçeride ise üçüncü çeyrekte büyümeye ilişkin öncü verilerde görülen diplerin ardından ekonomik büyümeyi destekleyici yönde atılan adımların katkısıyla son çeyrekte toparlanmanın başlamasını bekliyoruz. Alınan önlemlerin etkilerinin görülmeye başlaması ile birlikte iç talepten olumlu etkilenen perakende, beyaz eşya, gayrimenkul, otomotiv, ulaştırma ve telekomünikasyon ile son dönemde düşen faizler ve sektör lehine yapılan düzenlemelerle ön plana çıkan bankacılık sektörü-nün önümüzdeki dönemde fırsat sunmasını bekliyoruz" diyor.

Gürcan'a göre yatırım yapılabilir ülke notunun kaybedilmesi, yurt dışı kaynak maliyetlerinde sınırlı yükselişlere neden olacağı gibi sermaye çıkışlarını da tetikleyebilir. Buna karşın mevcut getiriler, dünyanın geri kalanında getiri bulmakta zorlanan fonlar için cazip olmaya devam eder ve yatırım yapılabilir ülke notunun kaybedilmesinin ardından "en kötüsü geride kaldı" algısı kuvvetlendirilebilirse fon girişleri yeniden hızlanabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)