Foto GaleriYaşamİzmir'de baraj suları altında kalan köy kuraklık sonrası ortaya çıktı

İzmir'de baraj suları altında kalan köy kuraklık sonrası ortaya çıktı

5 / 6 İzmir'de baraj suları altında kalan köy kuraklık sonrası ortaya çıktı
02 Aralık 2020 - 14:25

''KARANLIK BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ''

Tüm etkilerle birlikle barajlardaki doluluk oranları göz önüne alındığında karanlık bir tablonun olduğunu söyleyen Emine Helil İnay Kınay, "Kentlerimizde kaynaklarımızla ilgili sıkıntılar devam ediyor. Kendi kentimizle ilgili de İZSU'nun resmi açıklamaları var. Barajlardaki doluluk oranlarında kentin su yönetimine ilişkin değerlendirmelerinde vatandaşlara yönelik tasarruf çağrısı yapıldı ve su kıtlığı olduğu belirtildi. İzmir'de de vatandaşların kullandığı suyun yüzde 60'ını yer altı kaynaklarından karşılıyoruz. Yüzde 40'lık bir oran yüzeysel sulardan karşılanıyor. Yüzeysel suların da büyük bir kısmı Tahtalı Havzası'ndan sağlanıyor. Yağış rejimindeki değişiklikler, havzalardaki su kalitesine yönelik riskler miktarın yanında kalite sorununu da beraberinde getiriyor" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selsam28 Şubat 2021 18:04

     :(  :O 

  • cahil herif02 Aralık 2020 21:54

    ankara,istanbul ve izmirde yağmurun yağmaması, toprağın çatlaması,suların çekilmesi,barajların kuruması boşuna değil, tesadüf de değil.Var bir sebebi ama bulamadım.

  • EKRİST02 Aralık 2020 16:58

    izmir belediye başkanımız neden çalışmıyor çözümler bulsun.geleceksin makama başkalarının yaptıkları ile hava atacaksın.haydi bakalım kendini göster bir şeyler yap.