Foto GaleriYaşamİşte greyfurtun hiç bilinmeyen faydaları

İşte greyfurtun hiç bilinmeyen faydaları

14 / 17 İşte greyfurtun hiç bilinmeyen faydaları
18 Ekim 2016 - 14:19

Greyfurt Suyunun Faydaları

Greyfurt suyu greyfurtun preslenmesiyle elede edilir ve çok yoğun bir besin içerir. Düzenli olarak tüketildiğinde sağlık açısından bir çok fayda sağlayabilir. İç organların sağlıklı kalmaları ve hastalık riskinden uzak kalmaları için önemli besinler içerdikleri gibi saçlara ve cilde de uygulanabilmektedir. Cilt ve saç uygulamaları daha çok hastalıklara yakalanam riskini azaltmak içindir, tıbbi amaçlı olarak kullanıldığına dair çok fazla kanıt yok. Greyfurt suyu çok yaygın olarak cilt ve saç bakım maddelerinde kullanılmaktadır.

*Greyfurt suyu özellikle solunum sistemi için faydalıdır. Antioksidan özelliği vardır ve bol miktarda C vitamini solun yolu için fayda sağlar.

*Greyfurt suyu astım, bronşit ve nefes darlığı gibi hastalıklara iyi gelir. Görüşte rahatlama sağlayabilir.

*Öksürük, üşütme, soğuk algınlığından kaynaklanan boğaz ağrılarını giderici özelliği vardır.

*Greyfurt suyunun greyfurt meyvesinde olduğu gibi karaciğer sağlığına katkısı vardır, karaciğeri toksinlerden temizleyebilir.

*Sindirim sistemi için sağlıklı bir besin olan greyfurt suyu bağırsakların hareketlenmesini sağlar, mide sağlığına katkıda bulunur. Bağırsakları temizleyici özelliği vardır.

*Böbrek taşlarını engelleyici özelliğinin olduğu düşünülmektedir.

*Greyfurt suyu saç ve cilt sağlığı için faydalı cvitamin ve mineraller içerir.

*Greyfurt suyu göz sağlığına faydalı olduğu gibi aynı zamanda bünyenin enfeksiyon hastalıklarıyla mücadelesini arttırır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)