Yunanistan silahlanmada hız kesmiyor

Silahlanmaya devam eden Yunanistan'ın Fransa'dan 18 adet savaş uçağı alacağı öğrenildi.


Yunanistan Fransa’dan aldığı Rafale savaş uçaklarını Patriot hava savunma sistemleriyle koruyor. Türkiye ile Ege'de hava sahası ve karasuları gerginliğini tırmandıran Yunanistan'ın Fransa'dan satın aldığı 24 Rafale tipi savaş uçaklarının 6'sı Atina dışında bulunan Tanagra Hava Üssü'nde konuşlanıyor.

RAFALE UÇAKLARI PATRİOT KORUMASI ALTINDA

Yunanistan'da yayın yapan www.newsbreak.gr'nin haberinde, Fransız yetkili teknisyen ve eğitimci pilotların katılımıyla Yunanistan Hava Kuvvetleri pilotlarının eğitimi için uçuşlar yapılırken, Rafale uçaklarının Atina yakınlarındaki Tanagra üssüne gelmesiyle birlikte yeni hangarların yapımının yanı sıra, uçakların korunmasına yönelik Patriot Hava Savunma sistemlerinin yerleştirildiği ifade edildi.

FRANSA'DAN 18 ADET SAVAŞ UÇAĞI ALINACAK

Sözcü'den Yaşar Anter'in bildirdiğine göre Fransa'dan alınan 6 Rafale tipi savaş uçağı Tanagra Hava Üssü'nde konuşlanırken, Atina'nın Paris ile yaptığı 2,8 milyar dolarlık alım kapsamında Fransız Hava Kuvvetleri’nden 18 adet savaş uçağı alacağı bildirildi.

YUNANİSTAN'IN ÜSTÜNLÜK YARIŞI

Haberde, Yunanistan'ın  Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı hava üstünlüğünü sağlamak üzere ABD'den F-35 savaş uçağı alımı için çalışmaları ve ekonomik sıkıntı içerisinde olmasına karşın silahlanmayı sürdürdüğü söylendi.

Türkiye'ye verilmeyen F-35'ler Yunanistan'a gidiyor

Business Insider: ABD, Türkiye ve Yunanistan'a eşit davranmalı

Yunanistan'da 'Efes Tatbikatı' paniği

Yunanistan Savunma Bakanı'ndan Türkiye'ye karşı ağır sözler

Bahçeli: Yunanistan ateşle oynamaktadır