Yıldırım Ailesi'nin gemileri ortaya çıktı

AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın çocuklarına ait olan gemi şirketleri ortaya çıktı

Ulaştırma ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Binali Yıldıırm geçen günlerde bir televizyon programına katılmış ve kendisine çocuklarının 30 tane gemisi olup olmadığı sorulmuştu. Taraf'ın haberine göre, sayı vermeyen Yıldırım, çocuklarının gemilerinin olduğunu kabul etmişti. Eski Bakanın bu sözleri gözlerin Yıldırım Ailesi’ne ait filoya çevrilmesine yol açtı.
 
ACENTELİK İLE BAŞLADI

Uluslararası deniz odalarının kayıtlarına göre, Yıldırım Ailesi’nin doğrudan ve dolaylı olan yaklaşık 17 şirketi ve gemisi bulunuyor. Yıldırım Ailesi’nin denizcilik alanındaki yatırımcıları, acenta ile başladı. Ulaştırma Bakanlığı’ndan önceki dönemlerde Yıldırım ve çocukları küçük feribotlar kiralayarak yük taşıması gerçekleştiriyorlardı. Bu dönemde aileye ait bir gemi bulunmuyor daha çok kiralık feribotlarla işler yürütülüyordu. Yıldırım’ın bakan olmasının ardından ise şirketlerin başına Erkan Yıldırım geçti. Ve kısa süre içinde Yıldırım Aliesi’nin gemileri hem de şirketleri arttı.

Yıldırım Ailesi’nin denizcilik alanında kontrol ettiği doğrudan veya dolaylı şirketlerinin isimleri şöyle:

“Derin Denizcilik İstanbul, Sefine Denizcilik Yalova, ZealandShipping Hollanda, Q ShippingHollanda, Castillo Real Estate Hollanda, Baychart İstanbul, Chart-it Hollanda, Ceren Denizcilik İstanbul, NORTH Bulkers Panama, Brother Navigation, Marshall Adaları, Zeytin Denizcilik İstanbul, OGEM Marina, Metro Gemi Acenteliği, Eydo Denizcilik, Çağrı Gıda İnşaat, Su Bilgi Teknolojileri, Sekmen Otomotiv”