Yeni hafta için borsa ve dolarda önemli sinyaller

Borsada pozitife dönüş için hangi seviyenin üzerinde harekete ihtiyaç var? O bölgenin altına sarkılırsa dolarda düşüş trendi devem eder m? Üzeyir Doğan’dan Borsagundem.com’a haftanın önemli ipuçları…

BORSADA YUKARI YÖNLÜ POTANSİYEL DEVAM EDEBİLİR… İŞTE KRİTİK SEVİYE

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

BIST 100
Geçtiğimiz hafta gelen satışlarla 91.300-95.500 arasındaki kanala geri dönen endekste bu hafta da bu kanalı takip edeceğiz. Kısa vadede 94.500 direnç olarak takip edeceğimiz ilk seviye iken, görünümün yeniden pozitife dönebilmesi için 95.500 üzerindeki hareketlere ihtiyaç olduğu görüşümüzü koruyoruz. Olası geri çekilmelerde ise 92.375 seviyesi destek olarak izlenebilir. 92.375 desteği altında ise 91.300 seviyesi gündeme gelecektir. Endekste gözlenen sıkışma alanın alt bandını oluşturan bu seviyeyi orta vadede endeks için en önemli destek olarak izlemeye devam edeceğiz. Bu seviyenin altına sarkılmadığı sürece endekste konsolidasyon süreci ve yukarı yönlü potansiyel devam edecektir.

DOLAR / TL

Geçtiğimiz hafta yaşanan yükselişle birlikte haftanın nerdeyse tamamında eylül ayında başlayan trendin üzerinde kapanışlar görülmüş oldu. Bu kapanışların ardından kurda kısa vadede bir düşüş trendinden ziyade bir konsolide kanalı oluşma ihtimali arttı. Teknik olarak kısa vadede geçtiğimiz haftalarda test edilen diplerin bulunduğu 5,13-5,15 aralığı bu konsolide kanalının alt bandını oluşturmaya aday görünüyor. Bu bölgenin altına sarkılacak olursa düşüş trendinin devamı beklenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise geçtiğimiz hafta görülen zirvelerin bulunduğu 5,45 kanalın üst bandının oluşabileceği ilk seviyeler olmakla birlikte bu seviyenin üzerinde 5,55-5,62 aralığının çok daha güçlü bir direnç konumunda olduğunu belirtmekte fayda var.