Yatırımcıların tedarik korkusu ABD borsalarını düşürdü

Geçtiğimiz gün ABD borsaları virüsün tedarik zinciri engelleyeceği korkusuyla düşüşe geçti. Yatırımcılar ise ikiye bölünmüş durumda

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe günü herhangi tetikleyici bir haber olmaksızın düştü. Korona virüsün imalat tedarik zincirine darbe vuracağı beklentisi ve ekonomik büyüme endişeleri yatırımcıların acele kararlar almasına ve riskli varlıklarını satmasına sebep oldu.

Analist Jim Vogel, hisse senedi yatırımcısının korona virüsün ekonomiye etkisinin geçici olduğunu düşündüğünü ve riskli varlıklardan çıkmanın mantıklı olmadığını söyledi.

Bazı yatırımcılar ise oluşan durumun şirketlerin birinci çeyrek gelirlerini etkilemesinden dolayı piyasalarda düzeltmelerin devam edeceği görüşünde.

Geçtiğimiz günü ABD borsaları kayıpla kapattı. S&P 500 endeksi %0,38 ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama %0,44 oranında düştü.

New York borsası düşüşle açıldı

Korona virüs sadece Çin'de değil aynı zamanda Japonya ve Güney Kore'de de ticari hayatı bozma ve seyahat engeli tehdidinde bulunuyor. Moody's, koronavirüs salgınının Asya-Pasifik bölgesinde talep azalmasına ve tedarik kanallarının bozulmasına yol açmasının beklendiği kaydedildi. Söz konusu gelişmelerin bölgede ekonomik büyümenin yavaşlamasına neden olmasının öngörüldüğü, olumsuz etkilerin en çok turizm ve ticarette kendisini hissettireceği belirtilen açıklamada, Asya-Pasifik bölgesinde salgının şokunun 2019'da görülen büyümedeki yavaşlamanın hemen arkasından geldiği aktarıldı.

Ekonomistler bu yıl büyüme tahminlerini azaltsa da Marketwatch'un haberine göre sermaye fonu yöneticilerinin bu tarz bir endişesi yok.

Altının yükselişi borsa yatırımcısını tedirgin ediyor