Virüs Pepsi'yi etkilemedi

PepsiCo'nun çeyreklik gelirleri korona yasakları nedeniyle evden dışarıya çıkamayan insanların aburcubur yönelik harcamaları nedeniyle beklentilerin üzerinde geldi

Çalkantılı geçen yıl nedeniyle şirketin hisseleri bu sene %1.6 değer kaybetmiş olsa da şirketin hisseleri piyasalar açılmadan önceki işlemlerde şu anda %2 artıda bulunuyor. Yatırımcılar kapalı restoranlar nedeniyle şirketin gazlı içecek satışındaki düşüşü artık dikkate almıyormuş gibi gözüküyor.

Nielsen piyasa verilerine göre 20 Haziran'da biten haftada internet üzerinden patates cipsi satışları %93.5, tortilla cips satışları %101.2 arttı. PepsiCo alt kuruluşu olan Frito-Lay'in Kuzey Amerika'daki satışları ikinci çeyrekte %7 artarken yine PepsiCo'nun başka bir alt kuruluşu olan Quaker Oats'un satışları %23 artış gösterdi.

PepsiCo'nun Kuzey Amerika'daki gazlı içecek satışlarından elde ettiği gelir satışa sunulduğu birçok nokta ve restoranların kapalı kalması nedeniyle %7 geriledi. Toplamda şirketin net hasılatı %3 gerileyerek 15.95 milyar dolar seviyesine düşse de beklenti şirket gelirlerinin 15.38 milyar dolar seviyesine gerilemesi yönündeydi.