Vakıf Yatırım, Kardemir hedef fiyatını yükseltti

Vakıf Yatırım, Kardemir hedef fiyatını 2,57 TL'den 5,00 TL'ye yükseltti. Vakıf Yatırım konu ile ilgili raporunda, Kardemir için 'AL' tavsiyesini koruduklarını belirtti.


Vakıf Yatırım konu ile ilgili raporunda, Kardemir için 'AL' tavsiyesini koruduklarını belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Güçlü beklentilerle değerleme olarak hala cazip" Katma değeri yüksek ürünlerin gelirler içerisindeki ağırlığının artacağı,hammaddede maliyet avantajını sürdüreceği beklentimiz nedeniyle şirketin 2018 görünümünü olumlu buluyoruz.

Son 12 ayda BIST 100'ün oldukça üzerinde performans göstermesine rağmen Kardemir'in Filyos Limanının devreye girmesi ile ihracat potansiyelinin yükselecek olması, enerji maliyetini düşürmeye yönelik atılan adımların karlılığa katkıları, 3,5 mn ton kapasiteye ulaşma yolundaki çalışmalar ve borçluluğundaki azalmalar nedeniyle, hissenin hala değerleme olarak cazibesini koruduğunu düşünüyoruz.

Kardemir hedef fiyatımızı 2,57 TL'den 5,00 TL'ye yükseltiyor, mevcut fiyatın %22 yükselme potansiyeli taşıdığını öngörüyoruz. Uzun vadeli önerimizi "AL", kısa vadeli önerimiz ise "Endekse Üzeri Getiri" olarak güncelliyoruz."