Uzmanlardan hisse yatırımcısına kritik uyarı

Hisse senetleri yeni zirvelere ulaştıkça kar elde etme dürtüsüyle satmak istiyor musunuz? Uzmanlara göre satmayın, dayanın.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

PNC Financial Services Başyatırım Stratejisti Amanda Agati’ye göre piyasalar en üst seviyesinde değil. 2020 için oldukça elverişli bir görüşleri olduğunu belirten Agati, “Bu rallinin duraklayacağını veya yavaşladığını göreceğiz fakat 2020'nin oldukça sağlam bir yıl olacağını düşünüyoruz” diyor.

CNBC’deki haberde yer alan Agati’nin iyimser yorumları, Dow Jones Endüstriyel Ortalama (DJIA)’nın cuma günü tarihinde ilk defa 9000 seviyesini görmesinden sonra geldi. ABD’nin en büyük şirketlerinin oluşturduğu blue chip endeksi haftayı üç haneli rakamlarla kapattı.

Dow Jones'ta uzak durulması gereken 5 hisse

 

İLK YARIDAKİ KAZANÇLARI KAÇIRMAYIN

Borsada kısa süreli savunma hamleleri yapmanın çok acı verici olabileceğine işaret eden ünlü stratejist, “Hisseleri şimdi satmak ilk yarıdaki kazançları kaçırmak anlamı demektir. 2020’nin ikinci yarısında ise ABD seçimleri ile votalite artacak” şeklinde konuşuyor.

Bütün olumsuzluklara rağmen Agati borsaların yüzde 10 yükseleceğine yönelik görüşünü şu ifadeyle destekliyor: Yüzde 30 kazançlar elde etmesek de yüzde 10 oldukça sağlam bir kazanç.

Andy Sieg: Borsalar yüzde 20 yükselebilir