Twitter'ın CEO'sundan Bitcoin için 5 milyon dolarlık temiz enerji yatırımı

Twitter CEO’su Jack Dorsey’den Bitcoin’e destek olacak nitelikteki haberler üst üste geliyor. Milyarder girişimcinin finans şirketi Square, 5 milyon dolarlık güneş enerjili Bitcoin madenciliği yatırımı yapacak


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin başında bulunduğu finans şirketi Square, güneş enerjisi destekli Bitcoin madeni inşası için 5 milyon dolarlık yatırım yapacak. ABD’deki Blockstream Mining bölgesine yatırım yapacak Square şirketi blockchain teknolojisi sağlayıcısı ile ortaklıklarını Blockstream internet sitesi ve Twitter üzerinden açıkladı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, basın açıklamasında tesisin “uygun ölçeklerde %100 yenilenebilir enerhili bir Bitcoin madeninin kanıtı” niteliğinde olacağı belirtildi. Yatırımın operasyonel maliyetleri ve yatırım getirisi ile ilgili bilgilere erişimse kamuya açık olacak.

Jack Dorsey daha önce Twitter’ın Square şirketiyle oraklaşa olarak Bitcoin cüzdanı desteği vereceğini açıklamıştı. Geliştirilecek cüzdan kripto para birimlerinin güvenli ve sanal olmayan şekilde depolanmasına izin veren bir USB benzeri bir formatta olacak.

Twitter Bitcoin cüzdanı geliştirecek

 

Elon Musk yeniden kripto piyasasını karıştırdı

 

Bitcoin ve borsaya dikkat