Tureks ve Qua Granite hisselerine rekor talep

Borsa İstanbul'da halka arz rüzgarı sürüyor. Halka arza katılmak için açılan hesaplar yatırımcı sayısını 2.5 milyonun üzerine taşıdı

Halka arzlarda tarihi bir dönem yaşanıyor. Hisseler havada kapışılıyor. Halka arzdan alamayanlar ikincil piyasaya yöneliyor, hisseler tavan tavan yükseliyor.

Tureks Turizm Taşımacılık ve Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri’nin halka arzında da gelen bozulmadı, hisseler kapışıldı.

Tureks Turizm Taşımacılık hisselerine 6.1 kat talep geldi. 772 bin 538 adet yatırımcının katıldığı halka arz 30-31 Mart’ta 689 bin 426 adet yatırımcının talebiyle rekor kıran Matriks’i geçmiş oldu. Tureks payları, yarın Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak. Tureks'in talep toplama süreci sonucunda halka arz büyüklüğünün toplamda 6.1 katına denk gelen filtre edilmemiş 136.945.618 TL nominal değerli talep geldi.

SON DÖNEMİN EN BÜYÜK HALKA ARZI

Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. halka arzına toplamda 846 bin 353 yatırımcı katıldı. Qua Granite paylarının halka arzı 5-6 Nisan 2021 tarihleri arasında “Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi” ile Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da gerçekleşti. Qua Granite, son dönemin en büyük halka arzlarından biri oldu.

Qua Granite'in arzında halka arz büyüklüğünün toplamda 5,8 katına denk gelen 2,3 milyar TL karşılığı filtre edilmemiş 139.132.288 TL nominal değerli talep geldi. Qua Granite paylarının mevcut halka arzında 16,46 TL olarak belirlenen arz fiyatından ile toplam halka arz büyüklüğü 395 milyon TL oldu.

Turkcell, Superonline'ın halka arzı için görüşmelere başladı

'Halka arz mimarı' Korkmaz Ergun’la güven verici dönem başladı