Tunus krizi Tav hisselerini de vurdu

Tunus'ta dün gece başlayan siyasi kriz bu ülkede iki havalimanı işleten Tav Havalimanları hisselerini olumsuz etkiledi. Borsa İstanbul'da işlem gören şirket hisselerinde gün içi düşüş yüzde 6'ya yaklaştı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, başbakanı görevden alıp parlamentonun faaliyetlerini dondururken, bu ülkede iki havalimanı işleten Tav Havalimanları’nın (#TAVHL) Borsa İstanbul’da işlem gören hisseleri düştü.

Tav hisselerinde gün içi düşüş yüzde 5,9’a ulaşırken, devre kesici uygulamasıyla işlemlere bir süre ara verildi.

Korona virüs salgınında delta varyantı ve aşılamaların da henüz istenen düzeyde olmaması ile de dünya çapında görülen vaka artışları ile yeniden kısıtlamaların başlayacağı endişesi de havacılık hisselerini olumsuz etkiliyor.

THY (#THYAO) ve Pegasus (#PGSUS) hisselerinde de salgın kaynaklı düşüş görülüyor.

14.40 itibarıyla Tav hisseleri yüzde 5,60 oranında kayıpla 22,24 TL’den Türk Hava Yolları yüzde 2,75 oranında eskide 12,38 liradan ve Pegasus da yüzde 3,26 oranında düşüşle 68,25 liradan işlem gördü.

TAV’IN İŞLETTİĞİ HAVALİMANLARI

Tav, Tunus’ta Enfidha-Hammamet Havalimanı ile Monastır Havalimanı’nı işletiyor. Şirketin Tunus’ta yaklaşık 700 çalışanı bulunurken, bu iki havalimanı Tav’ın hizmet verdiği toplam yolcu sayısı içinde yaklaşık yüzde 10’luk paya sahip.

Tav’ın yüzde 46,12’lık hissesi Fransız ‘Aéroports de Paris Grubu’na ait. Yüzde 5,06’lık hisse Tepe İnşaat’ta, yüzde 1,29’u Sera Yapı’da bulunuyor. Şirketin yüzde 44,33’lük hissesi borsada işlem görürken, halka açık olmayan yüzde 3,20’lik hisse diğer yatırımcılarda.

Borsa İstanbul'da kur baskısı

Tunus'ta güvenlik güçleri Al Jazeera ofisini bastı

Dışişleri'nden Tunus'ta darbe tepkisi

AK Parti'den Tunus'taki darbeye sert tepki!