TSPOR hisselerindeki 2 isme 3 ay süreyle tedbir getirildi

Borsa İstanbul, TSPOR hisselerindeki işlemleri nedeniyle Haluk Yavuzoğlu ve Hüseyin Yücel isimli yatırımcılara tedbir uygulanacağını açıkladı

Borsa İstanbul, Trabzonspor Sportif (TSPOR) hisselerindeki işlemleri nedeniyle 2 yatırımcıya 3 ay süreyle, açığa satış ve kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri getirildiğini duyurdu.

Kararla ilgili KAP'ta yayımlanan açıklamada, "Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi ve Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. (TSPOR) payının piyasasında Yönerge'nin 6. Maddesinin 1. Fıkrasının h bendinde belirtilen "Açılış ve/veya kapanış fiyatını etkilemeye yönelik emir iletilmesi, değiştirilmesi, iptal edilmesi ve/veya işlem gerçekleştirilmesi" hükmü çerçevesindeki emir ve işlemleri nedeniyle 24634346 MKK sicil numaralı Haluk Yavuzoğlu ve 13182545 MKK sicil numaralı Hüseyin Yücel hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 02/04/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" ve "Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacaktır" denildi.