Tekrar hisse almak için bu sinyali bekleyin

New York Mellon Bankası stratejistlerine göre tekrardan hisse senedi almak için virüsün akıbeti hakkında sağlam görüşlere ihtiyaç var

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüs konusunda Beyaz Saray'da, Başkan Yardımcısı Mike Pence, Sağlık Bakanı Alex Azar ve sağlık yetkililerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına ABD Başkanı Trump ile Sağlık Bakanı Alex Azar'ın birbirine zıt açıklamaları damga vurdu. ABD Başkanı Trump, "ABD'de risk oldukça az. 15 korona virüs vakası var, aşı çalışmalarımız da hızla ilerliyor. ABD bu virüse hazır" dedi. Buna karşılık Sağlık Bakanı Azar, "ABD tehlike altında, virüs hızlı bir şekilde toplumda yayılabilir. Birden fazla aşı üzerinde çalışılıyor ancak nihai aşıya ulaşılması 6-7-8 ayı geçebilir" diye konuştu. Ayrıca ABD'de, korona virüsüyle mücadele biriminin başına Başkan Yardımcısı Mike Pence getirildi.

ABD borsalarındaki bir sonraki düşüşün korona virüsün ABD’de yayılmaya başladıktan sonra olacağını düşünülenlerin sayısı oldukça fazla.

Citigroup stratejistleri şuanda hisse alımları yapmayacaklarını ve FED’in hareketlerini bekleyeceklerini söyledi.

New York Mellon Bankası’nın baş stratejisti Alicia Levine, hisse almak için virüsün akıbeti hakkında sağlam bir görüşe ihtiyaç olduğunu söyledi. ‘Eğer virüsün yaza biteceğini düşünüyorsanız hisse alın fakat daha kötüsünü bekliyorsanız bekleyin’ yorumunu yaptı.

Borsalardan büyük para çıkışı olması küçük yatırımcı için fırsat