Teknoloji hisselerinde yükseliş beklentisi

Uluslararası piyasa analisti, global teknoloji hisselerinin bu yıl % 30 daha yükselebileceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pendemi sürecinde en çok teknoloji hisseleri prim yaptı ve yatırımcısının yüzünü güldürdü. Hızlı yükseliş sonrası bir süredir yatay seyir izleyen hisseler yeniden yatırımcıların takibine girdi. Wedbush Securities analisti Dan Ives, "Duygusal bir boğa / ayı tartışması devam edecek olsa da, yeni nesil teknolojiler için ufuktaki büyüme eşi benzeri görülmemiş, çünkü dördüncü “Sanayi Devrimi” teknoloji dünyasında yer almaya başlıyor" diye yazdı. Analist, "Bize göre, teknoloji hisse senetleri, devam eden rotasyon korkularına rağmen yılın geri kalanında % 25 ila % 30 artış gösterebilir” diye konuştu.

Bu tür bir artış, sektörün son dönemdeki performansından oldukça iyi bir gelişme olacaktır. S&P 500 Bilgi Teknolojisi endeksine göre 2021'de teknoloji hisseleri kabaca % 6 artarken, S&P 500 % 8,5 arttı. Bu arada, teknoloji ağırlıklı Nasdaq, yatırımcılar daha döngüsel hisse senetlerine dönerken, yılın başlarında kaybettiği zemini iyileştirmeyi başardı .

UBS Global Wealth Management'tan Mark Haefele, "büyüme stoklarının dışında ve piyasanın döngüsel alanlarına dönüşün daha da ilerlemesi gerektiğini" düşünüyor ve hala "finans, endüstri ve enerji stokları" gibi daha döngüsel alanları tercih ediyor.

Ancak Ives, birinci çeyrekteki kazançlarının, "sağlam temeller / anlaşma etkinliği göstermeye devam ettikçe, önümüzdeki ay teknoloji için önemli bir pozitif katalizör olacağını" savunuyor.

Özellikle, Microsoft, Apple ve Nuance'ın ödüller ile öne çıkmaya devam etmesini" bekliyor.

3 hissede takas oranları değişti

 

Google aramalarında tatil zirvesi

 

Yerli dijital para için tarih verildi