Suudiler ABD borsalarındaki hisse satın alımını artırdı

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu bazı ABD şirketlerindeki hisse alım hacmini bu yılın ilk çeyreğindeki 7 milyar dolardan ikinci çeyrekte 10,1 milyar dolara çıkardı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Suudi Arabistan’ın servet fonundaki artışa ilişkin ikinci çeyrek verilerine göre, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu bazı ABD şirketlerindeki hisse alım hacmini bu yılın ilk çeyreğindeki 7 milyar dolardan ikinci çeyrekte 10,1 milyar dolara çıkardı.

Kamu Yatırım Fonu'nun hamlesi, korona virüs salgınının ortaya çıkmasının ardından “piyasa dalgalanmalarından yararlanmak istenmesi” çerçevesinde geldi. Bu durum, fonun rekabetçi fiyatlarla bu şirketlerde seçici hisseye sahip olarak yatırım yaptığı bir grup öncü şirkete ve sektöre yatırım yapmak için beklenmedik fırsatların ortaya çıkmasına neden oldu. İkinci çeyrekte piyasanın toparlanma dönemi boyunca söz konusu aktif varlıkların bir kısmı korundu, diğerlerinden ise kar elde edildi.

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu dün, 10 uluslararası bankadan oluşan bir bankacılık grubuyla yatırım programının uygulanmasını hızlandırmak için 2019 yılında aldığı köprü kredisinin 10 milyar dolar değerinde geri ödemesini açıkladı.

New York borsası yatay seyirle kapandı

Bu hafta borsa ve döviz kazandırdı, altın kaybettirdi