Suudi Prens, Newcastle’ın peşinde

Veliaht Prens Salman’ın yönettiği Suudi kamu fonunun, İngiliz milyarder Mike Ashley'e ait İngiliz Premier kulübü Newcastle’ı 445 milyon dolara satın alacağı konuşuluyor.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Manchester City’nin ardından bir İngiliz futbol takımı daha Körfez’in petrodolar milyarderlerine geçiyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin yönettiği Public Investment Fund, İngilizlerin efsane kulübü Newcastle United için görüşmelere başladı. Suudi kamu fonu, İngiliz milyarder Mike Ashley'e ait İngiliz Premier kulübü Newcastle’ı 340 milyon pound yani 445 milyon dolara satın alacağı konuşuluyor. Anlaşmanın günler hatta haftalar süreceği ifade ediliyor. Geçen yıl ekim ayında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Manchester United için Glazer ailesine 3.5 milyar euro değerinde teklifte bulunmuştu.

İNGİLİZ LİGİ’NİN ÇOĞU YABANCI

İngiltere Premier League’inde Manchester United ABD’li Malcolm Glazer’ın, Manchester City Birleşik Arap Emirlikleri’nden Şeyh Mansur’un. Chealsea ise Rus oligark Roman Abramovich’in. İngiliz ligindeki takımların 12’si yabancı yatırımcı ve işadamının. İlk sırada 4 kulüple ABD’li işadamları var. Amerikalıları 2'şer kulüp sahipliği ise Rus ve Çinli milyarderler izliyor. Ülkeler bazında İngiliz Premier Ligi'nde Birleşik Arap Emirlikleri’nin 1, İran’ın 1, İtalya’nın 1, Tayland’ın ise 1 takımı var.