SPK'dan bir kişi hakkında suç duyurusu ve işlem yasağı kararı

SPK, ERICO hisselerindeki piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemleri sebebiyle Hasan Ütebay hakkında suç duyurusunda bulundu ve 2 yıl geçici işlem yasağı uygulanması kararı aldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş. (ERICO) nezdinde yürütülen incelemeler sonucunda, hissedeki bir kişi hakkında suç duyurusu ve işlem yasağı kararı aldı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul, ERICO hisselerinde "piyasa polandırıcılığı" suçu kapsamında işlem yaptığı tespit edilen Hasan Ütebay isimli şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kurul ayrıca, Ütebay'a söz konusu hissedeki işlemleri nedeniyle borsalarda 2 yıl geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi.

2015'TE BORSADAN ATILMIŞTI

Ericom Telekomünikasyon, finansal tablolarını zamanında açıklamadığı gerekçesiyle Borsa İstanbul tarafından önce geçici olarak endekslerden çıkarılmış, daha sonra 2015 yılının Aralık ayında da süresiz olarak kottan atılmıştı.

Halka arzının ardından, sert fiyat hareketlerine sahne olan ve ismi maniplatörlerle anılan şirketin hisselerinde, SPK'nın defalarca yakaladığı borsa dolandırıcısı Ayhan Öztürk'ün de adı geçmişti.