SPK'da şok operasyon

Sermaye Piyasası Kurulu'nda çok önemli gelişme.. Kurum çalışanı 23 uzman başka göreve gönderildi...

Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) büyük operasyon…
Ankara ve İstanbul ofislerinde gerçekleştirilen operasyonda daha önce görevden alınan ve danışmanlık kadrosuna atanan isimlerle bazı uzmanlar görevden alınarak Ankara'da başka bir kuruma atandı. Borsagundem.com’a ulaşan bilgilere göre SPK’da görev yapan 23 kişinin kurumla olan ilişkisi kesildi. Operasyonun Torba Yasa'ya eklenen bir yasaya daynılarak yapıldığı belirtiliyor.
23 çalışanın 17’sinin Ankara personeli olduğu, 6’sının ise İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi. Haklarında görev yerleri değiştirme kararı verilen 23 kişi arasında daha önce daire başkanlığından alınıp danışmanlık kadrosuna atanan isimlerin olduğu belirtildi.
 
YENİ ADRESLERİ KAMU GÖZETİM KURUMU
 
Operasyon kapsamında SPK’daki görevleri sona erdirilen 23 kişi 15 gün sonra Ankara’da Kamu Gözetim Kurumu’nda işe başlayacak. Ancak şok gelişmenin en çarpıcı yanlarından biri de İstanbul’da ortaya çıktı. Borsagundem.com’a ulaşan bilgilere göre söz konusu 6 personele yarın sabah itibarıyla Kağıthane’deki Devlet Arşivleri Müdürlüğü’ne gitmeleri talimatı verildi. Gelen bilgilere göre ise söz konusu binada tek bir bilgisayar bile bulunmuyor. Bu 6 kişinin de 15 gün sonra Ankara’ya giderek Kamu Gözetim Kurumu'nda kendilerini verilen yeni göreve katılacakları ifade edildi.
Bu arada, yaklaşık 1 yıl önce 25 Nisan 2014 tarihinde 12 daire başkanının tamamı görevden alınarak yerlerine yeni isimler atanmıştı.