SPK, Sönmez Filament hissesinde 8 kişiyi yakaladı

SPK, Sönmez Filament hisselerindeki işlemleri nedeniyle 8 kişiye yaptırım uygulayacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sönmez Filament (#SONME) 20 Haziran 2019 - 26 Ağustos 2019 döneminde gerçekleştirilen işlemlerde sorumluğuğu bulunduğu tespit edilen 8 kişiye yaptırım uygulanmasına karar verdi.

Haftalık SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, noter marifetiyle düzenlenmiş bir vekaletname ile yetkilendirme olmaksızın borsada bir başkasının hesabını kullanmak suretiyle bu hesap üzerinden işlem yaptığı belirlenen Fatih Karataş'a 958 bin 581 lira idari para cezası (İPC) kesilirken, Karataş'a bu işlemleri yapmasına imkan sağlayan Özkan Kılıç'ın 38 bin 308 lira idari para cezası ödemesi kararlaştırıldı.

SUÇ DUYURUSU VE İŞLEM YASAĞI KARARLARI

Sönmez Filament hisselerinde söz konusu dönemdeki işlemlerle ilgili, hakkında İPC uygulanacak Fatih Karataş'a ek olarak, aralarında Şahin Karçığa, Esra Güngör, Gülseren Uslu, Ferdi Büyük, Hakan Bayer ve Hasan Meşe'nin bulunduğu 7 hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve Fatih Karataş'a 5 yıl, diğer 6 isme ise 2'şer yıl borsalarda işlem yapma yasağı getirdi.

Kurul ayrıca, Fatih Karataş'a yardım ettiği gerekçesiyle para cezası kesilen Özkan Kılıç'a da 2 yıl süreyle işlem yapma yasağı uygulanacağını duyurdu.

SPK, 3 şirketin halka arzına onay verdi

SPK Daire Başkanlıklarına yeni atamalar

YAPRK hisselerine tek fiyat tedbiri getirildi

Saray Matbaacılık, %140'lık bedelli için SPK'ya başvuracak

Selçuk Gıda hisseleri, YİP'ten Alt Pazar'a alındı