Sosyal medyadan hisse pazarlıyorlar

Operasyon yapılacak hisseler önceden toplanıyor. Sosyal medya hesaplarından hissenin ismi zikredilerek yatırımcıların dikkati bu yöne çekiliyor. Hisseler pazarlandıktan sonrası ise hüsran!

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER 

Sosyal medyadan hisse pazarlama son günlerde sermaye piyasalarının gündemi haline geldi. Birileri hisseleri önceden topluyor, işbirlikçisi twitter hesabından yazarak yatırımcıların dikkatini bu yöne çekiyor. Önder Tavukçoğlu’na ait olduğu iddia edilen Derinhisse isimli twitter hesabının da son dönemde bu amaçla kullanıldığı öne sürülüyor. HUBVC, Reysaş ve Teknosa gibi hisseleri twitter hesabından pazarladığı öne sürülen Önder Tavukçuoğlu’nun binlerce yatırımcıyı mağdur ettiği ileri sürülüyor. Mağdur olan yatırımcılar soluğu Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) alıyor. SPK da son dönemde yatırımcıları mağdur eden sosyal medya cambazlarını bir bir cezalandırıyor.

HUBVC, Teknosa ve Reysaş’ı yüksek fiyatlardan pazarlayarak  binlerce yatırımcıyı mağdur ettiği söylenen ‘derinhisse’ isimli sosyal medya hesabı şimdi de Kron Telekom, Pınar Su ve Deva Holding’i pazarlıyor.

PINAR SU DA YASAK GELMİŞTİ

Borsa kulislerinde konuşulanlara göre bu üç hissede Abdullah Taşkın isimli oyuncu işlem yapıyor. SPK kısa bir süre önce Pınar Su hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle Abdullah Taşkın hakkında işlem yapmış ve yasak getirmişti.

Derinhisse’nin yazmaya başladığı yani yatırımcıların dikkatine sunduğu Kron Telekom hisseleri bir ay gibi kısa sürede 12 liradan 33 lira seviyesinin üzerine çıktı. Kısa vadede yüzde 175 oranında prim yapmış bir hisse. HUBVC, Reysaş ve Teknosa’da olduğu gibi hisse hızlı bir yükseliş kaydettikten sonra devreye derinhisse isimli twitter hesabı giriyor ve hissenin ismini hesaplarından paylaşıyor. Defter değeri 3 lira olan bir hissenin borsada on katı fiyattan yani 30’lu rakamlardan işlem görmesini destekleyen hiçbir temel neden bulunmuyor. Teknosa 13 liraları gördükten sonra 4 liraya kadar düşerken HUBVC ve Reysaş hisselerinde yaşanan olağandışı fiyat hareketlerinden binlerce yatırımcının mağdur olduğu söyleniyor.

ÖNCE TOPLANIYOR SONRA HİSSELERİN İSMİ YAZILIYOR

Birilerinin hisseleri önceden toplaması ve ardından sosyal medya hesaplarından bu hisselerin pazarlandığı yönündeki iddialar konuyu farklı noktalara taşıyor.

Yine derinhisse isimli sosyal medya hesabından pazarlanan hisselerden Deva Holding ise 7 liradan 19 liraya geldi. Deva da Kron Telekom gibi bir ay gibi kısa sürede yaptı bu hareketi. Deva Holding’de de getiri yüzde 171. Neredeyse Kron Telekom kadar yükseliş kaydetmiş.

Kulislerde derinhisse isimli hesaptan paylaşıldığı konuşulan bir diğer hisse ise Pınar Su. Pınar Su hisseleri de son bir ayda 1.80 lira seviyesinden 7.80 liraya fırladı. Pınar Su’nun bir aylık getirisi yüzde 300’ün üzerinde. Bu üç hissenin bir diğer ortak noktası da üçünün de mart ayı sonunda yükselmeye başlaması ve son günlerde üçünün de aynı anda tavan olması. Defter değeri 5 lira olan Deva Holding’in piyasa değeri 4 milyar liraya ulaşmış durumda. Teknosa da sürekli zarar eden özsermayesi eriyen bir şirket olarak biliniyor.

Saadet zincirine dönen ve son dönemde piyasaya yeni girmiş binlerce yatırımcıyı örümcek ağı gibi tuzaklarına çeken sosyal medya hesapları konusunda da yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor. 

Kütahya Porselen operasyonuna Borsa İstanbul el koydu

 

SPK Twitter'dan hisse pazarlayan Tavukçuoğlu'nu yakaladı