Şok! Penta’nın halka arzına yeterli talep gelmedi

Yıldız Holding’in fon aracılığıyla hissedarı olduğu Penta Teknoloji’nin 588 milyonluk halka arzında beklenen bireysel yatırımcı ortaya çıkmadı. Hisselerin çoğunu grup topladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul üyeliği için gün sayan Penta Teknoloji’nin halka arzında büyük hayal kırıklığı! Bireysel yatırımcılar talep toplamaya soğuk durunca, hisseleri kim aldı?

İşte borsa dünyasına bu sabah düşen kritik haber!

Halk arz fırtınasını yakından izleyenler, Yıldız Holding’in kuruculuğunu yaptığı İstanbul Portföy Yıldız Serbest Özel Fonu ile hissedarı olduğu Penta Teknoloji’nin geçtiğimiz hafta 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama sürecini masaya yatırdı. İki günlük süreçte 18,4 milyon adet pay 32 liradan ihraç edildi. Ancak toplam 588 milyon TL olarak gerçekleştiği açıklanan halka arza, yeterli talep gelmedi. Daha önceki halka arzlarda 800-900 bin yatırımcıdan 15 milyara yakın talep gelirken, Penta’nın halka arzında katılan yatırımcı sayısı 94 bin 536 olarak gerçekleşti.

BİREYSEL YATIRIMCI GELMEDİ, GRUBUN FONLARINA AKTARILDI

Gelişme, şirketten KAP’a yollanan halka arz detaylarında ortaya çıktı. Sonuçlara göre yurtiçi bireysel yatırımcılara tahsisat yüzde 60 olarak planlanırken, dağıtım yüzde 19 olarak gerçekleşti. Yurtiçi kurumsal yatırımcılar ise halka arz edilen hisselerin yüzde 81'ini aldı.

Yüzde 60 hedeflenirken yüzde 19’da kalan bireysel yatırımcının Penta’ya uzak duruşunun rakamlara yansıması ise, “Halka arza yeterli oranda talep gelmemiş, hisselerin büyük bir bölümü grubun fonlarına aktarılmış” yorumlarına yol açtı.

YÜZDE 5'İN ÜZERİNDE PAY ALAN TEK YATIRIMCI

Halka arzda yüzde 5 üzerinde pay alan tek yatırımcının yüzde 54,5 ile Yıldız Holding şirketi İstanbul Portföy Yıldız Serbest Özel Fon olduğu kayıtlara geçti.

Bu arada Ufuk Yatırım, sahip olduğu Kerevitaş'taki 27 milyon adet payı İstanbul Portföy Yıldız Serbest Özel Fon'a satmıştı.

HALKA ARZ SONRASI İLK AÇIKLAMA

Yıldız Holding’den yapılan açıklamada, “Holding olarak kurucularından olduğumuz İstanbul Portföy Yıldız Serbest Özel Fonu ile hissedarı olduğumuz Penta Teknoloji’ye destek olmaya devam edeceğiz. Güçlü finansal yapısıyla teknoloji sektöründe büyük bir gelecek vaat eden, büyüme ve gelişme hedeflerine inandığımız Penta Teknoloji’nin yatırımcılarından biri olarak, halka arz sonrasında tüm hissedarlarımızla birlikte istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz” denildi.

Ülker’in 2021 ilk çeyrek cirosu 2,7 milyar TL oldu

Ülker, 49 çeşit ürünüyle, Ramazan Bayramı’na hazır 

Yıldız Holding, Propak Ambalaj'ı 120 milyon euroya satıyor

Yıldız Holding'in Gözde Girişim'i