Şirketlerin hisse geri alımı artacak

Yeni tip korona virüs salgını şirketlerin hisse gerim alımlarını tehdit edecek boyuta gelse de aşağı yönlü ucuzlamış borsalar satın alma fırsatı yaratıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'li şirketler hisse senedi geri alımları için iştahının azaldığı sinyalleri veriyor. Oynaklığın artması hisse senetlerinin tutunmasını zorlandırırken fiyatların düşmesi şirketler için satın alma fırsatı yaratıyor.

Borsa araştırma şirketi Birinyi Associates’e göre şirketlerin hisse geri alımları bir önceki yıla göre %50 düşerek 122 milyar dolar oldu. Bu rakam son üç yılın en düşüğü.

ABD’li şirketler 2019 yılında toplam 730 milyar dolarlık şirketinin hissesini geri aldı. Bu rakam borsaya akan paralarda çok ciddi bir orana sahip.

THY 1.5 milyarlık hisse geri alımı yapacak

Analistlere göre bu sene düşen geri alımlara rağmen şirketler yıl sonuna kadar 800 milyar dolarlık hisse geri alımı planlıyor. Bu rakam küresel piyasalardaki oynaklıktan etkilenebilir.

Hisse geri alımları şirketin borsalarda oynanan hisselerini ciddi bir şekilde düşürür. Bu durumda şirketin toplam karı artmasa da hisse başına karı yükselir.

John Hancock Investments baş yatırım danışmanı Matt Miskin, “Her şey bilançoyu güçlendirmekle ilgili” yorumunu yaparken hisse senetlerinin ne olacağı korkusu hisse geri alımları engelleyebileceğini söyledi. Piyasaların aşağı yönlü inmesi şirketler için bir satın alma fırsatı sunabilir. Hisse senetlerindeki son düzeltme, şirketlere hisse senetlerinin daha fazlasını düşük fiyatlarla alma fırsatı sunmakta.  

Kara pazartesi sonrası küresel piyasalar toparlanıyor

THY geri alım başlattı, krize karşı gözler diğer patronlarda