Şirket bilançoları kötü gelirken borsada kazanma

Borsaların durumunu şirket bilançolarından çok ekonominin altı ay sonra ne durumda olacağı belirliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 Endeksi iki gündür yön bulmakta zorlanıyor. Artıda açılan Dow Jones Endeksi gün içeresinde 200 puan düştükten sonra tekrardan artıda kapandı. Jani Ziedins’nin CrackedMarket’teki yazısında borsaların son birkaç gün içindeki trendi hızlı vuruşlar yapmak isteyen yatırımcılar için bir fırsat olduğunu söyledi.

Ziedins’e göre borsalar hangi yöne giderse gitsin, aşı bulunmadığı veya çok ciddi bir ekonomik kriz içerisine girilmediği sürece borsalardaki fiyatlanmalar dalgalanmaya devam edecek. Böylece hisseler ortalama seviyelerini korumuş olacak. Bu durumda hisseler düştüğü zaman satın almak ve toparlandığında satmak mantıklı.

Borsalardaki volatiliteyi bir kenara bırakırsak Ziedins’e göre yatırımcılar genel olarak pandemi konusunda oldukça iyimser. Piyasaların genel beklentisi konser ve sinema salonları gibi büyük grupların yer aldığı yer aldığı yerler kapalı kalmaya devam etse de ekonominin geri kalanı açılmaya başlaması yönünde.

Borsalarda hatırlanması gereken şey ise geçen ay ne olduğu ya da gelecek ay ne olacağı değil altı ay sonra ne olduğudur. Sonbaharda ekonominin ne olacağı borsalar bugünden fiyatlar. Şirket bilançoları için de aynı şey geçerli. Bilançolar ne kadar kötü gelirse gelsin borsalar onları zaten fiyatlandırmış durumdadır. Bilançolarda önemli olan borsalar gibi altı ay sonra ne durumda olduğudur.

Borsalar düşüşe karşı savunmasız

Avrupa borsaları ilaç umuduyla yükseldi

Pandemi bitince tarihin en büyük rallisi yaşanabilir